Roel: Gamepoint is dit jaar voor de 2e keer aanwezig om de gaming competities op te zetten. In feite regelen zij met hun team van vrijwilligers, op de benodigde servers (de hardware) voor de game wedstrijden na, alles. Dus richten de servers in, zij stellen de regels op, zij houden de standen bij, zij coordineren alle game wedstrijden. Daarnaast zorgt Gamepoint voor ons een belangrijk deel van de PR, door Ambience 2001 te vermelden op drukbezochte sites als Gamepoint zelf, Spelpunt en ook Gamers.nl. Daarnaast zal Gamepoint nog proberen via hun contacten sponsoren erbij te krijgen voor prijzen.

Indrukwekkende verzameling van draadjes en doosjes

Gamers.nl: Hebben jullie wel eens aan een andere locatie gedacht, Venlo ligt niet naast de deur (of je moet in Limburg wonen )

Roel: Venlo ligt, vanuit Nederland gezien, misschien niet helemaal naast de deur, maar in groter perspectief juist wel. Ambience richt zich op een Internationaal publiek, dat voornamelijk uit Nederland, Duitsland en Belgie komt. In dat opzicht ligt Ambience juist heel centraal. Voor de Ruhries in Duitsland, is Ambience net zo ver weg als vanuit Eindhoven naar Venlo. Daarbij wonen bijna alle Organizers en crew in Venlo, wat wel zo makkelijk is. Als we Ambience zouden verhuizen naar, om maar wat te noemen, Eindhoven, Den Bosch of Utrecht, liggen we wel centraal in Nederland, maar zal het voor de Duitsers niet meer lonen. Daarnaast kunnen wij als organisatie er dan minder tijd in stoppen, omdat we vaker lang moeten reizen om op de lokatie te komen.

Maar afgezien hiervan, is Ambience het naar onze mening waard om een stuk te rijden

Voor 3 dagen zal deze plek de attentie van de wereld hebben

Gamers.nl: Zorgt dat niet voor problemen met al die verschillende nationaliteiten?

Roel: Nee... Ambience heeft al vanaf het begin in 1998 een internationaal karakter gehad. Al onze communicatie naar buiten is dan ook in het Engels - ook onze website. Tijdens Ambience zal voor de mededelingen en de wedstrijden ook Engels als voertaal gebruikt worden. En welke moderne Nederlander kan nou niet dat beetje engels dat ie nodig heeft om ons te begrijpen ?