Star Trek - MMORPG Het gaat slecht met de Star Trek franchise. Na tientallen jaren van succes begint de formule ouderdomstrekjes te vertonen, iets wat ook op de gamesmarkt te merken is. Zover bekend zijn er geen Star Trek games in ontwikkeling, al is ook binnen ieder genre wel een Star Trek game te vinden. Op één genre na: er is geen Star Trek MMORPG!

Star Trek is misschien wel het meest beschreven en gedocumenteerde fantasie universum. De gebruikte techniek en gebeurtenissen hebben een theoretische basis, en over bijna alles is goed nagedacht. Een eitje om hier een spannende MMORPG van te maken. Voor de missies is ook genoeg inspiratie, er zijn immers honderden afleveringen van Star Trek gemaakt. Als de makers een beetje creatief zijn kun je zelfs recent uitgezonden afleveringen direct naspelen.

Ook is er genoeg verscheidenheid. Speel je graag in een groep, bestuur een schip door het (on)bekende universum. Ooit een ruimtestation aan de grens willen hebben? Ook daar is genoeg te beleven. Ooit een hersenloze drone willen zijn? Mensen die daarvan dromen kunnen direct worden geassimileerd door de Borg. Droom je van een grenzenloze en brute vechtcarrière, ook bij de Klingons is nog wel een plekje vrij.

Het Star Trek universum biedt volop mogelijkheden voor groepen spelers, wat ook het idee achter Star Trek is. Samenwerken, als een team. En dat is prima te verwezenlijken in een MMORPG. Nu nog hopen dat ze het ooit gaan maken…