Achtergrond

Update: Alle launchgames van de Switch op een rij

Deze games zijn beschikbaar uit op 3 maart

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Er was wat kritiek op de line-up van games die uitkomen bij de lancering van de Nintendo Switch. Wellicht terecht, want veel gamers komen niet verder dan Zelda als argument om het apparaat te halen. Toch is de lijst van vijf launchgames uitgebreid van vijf naar twaalf games. Hieronder staan alle games op een rij die beschikbaar zijn op 3 maart.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild - 59,99 euro

Verreweg de belangrijkste game op de lancering van de Switch. Deze langverwachte nieuwe Zelda-titel biedt een gigantische open wereld om te ontdekken. Link moet zien te overleven door de juiste kleding bij de juiste temperaturen te dragen, op wild te jagen en het vlees te koken en op te eten, en regelmatig nieuwe wapens oppikken om zijn kapotte wapens te vervangen. De spelwereld heeft meer dan honderd 'Shrines', een soort mini-kerkers waarin puzzels en gevechten afgewisseld worden.

Lees hier de The Legend of Zelda: Breath of the Wild-review.

Zelda Breath of the Wild

1-2-Switch - 49,99 euro

Deze partygame laat je in sommige gevallen niet naar het televisiescherm maar naar je tegenstander kijken. Twee spelers houden beiden een Joy-Con-controller vast en moeten diverse situaties die op het scherm geschetst worden nadoen. Trek bijvoorbeeld sneller dan je tegenstander een geweer, neem het tegen elkaar op in een toverstokgevecht of melk zo goed mogelijk een koe.

Lees hier de 1-2-Switch-preview.

Super Bomberman R 49,99 euro

Super Bomberman R is een onverwachte terugkeer van de serie door Konami. Waar de premise van de game hetzelfde is als vroeger, elkaar opblazen met bommen op een roster, voegt de game letterlijk een extra laag toe. Door de 3D-graphics kunnen bommen namelijk op verschillende hoogtes afgaan, wat een extra stukje tactiek met zich meebrengt. Als lokale multiplayergame lijkt Super Bomberman R een game om in de gaten te houden als je niet van koeien melken houdt.

Just Dance 2017 – 59,99 euro

Just Dance 2017 is al uit voor andere platformen, maar Switch krijgt alsnog een port van de dans-game. Door gebrek aan vernieuwing is het niet de essentiële versie, maar dankzij de Joy-Con kan de game met maximaal zes personen worden gespeeld. Mobiele telefoons kunnen ook worden gebruikt als controller en de Switch-versie krijgt daarnaast drie maanden gratis toegang tot Just Dance Unlimited, die meer dan tweehonderd extra tracks beschikbaar stelt.

Skylanders: Imaginators – 59,99 euro

Skylanders: Imaginators kwam vorig jaar ook naar de consoles en geeft spelers vrijheid in het creëren van hun eigen Skylanders. De Switch-versie krijgt geen extra content, maar is wellicht wel een geschikte titel om samen met de jongste spelers te spelen. De game komt uit als starter pack, met twee Skylander-figuren in de doos.

Digitale games

I Am Setsuna – 39,99 euro

Tokyo RPG Factory en Square Enix brachten deze stijlvolle JRPG vorig jaar naar de PlayStation 4. Helaas kreeg het Westen geen Vita-versie, waardoor I Am Setsuna op de Switch extra aantrekkelijk wordt. De game draait om een koninkrijk in de sneeuw dat eens per decennium een offer brengt aan een duivel, die ditmaal voortijdig onheil over het land verspreidt. In deze uiterst klassieke rpg ga je als Setsuna op reis om het offer te brengen.

Snipperclips - 19,99 euro

Op het laatste moment is Snipperclips een launchgame geworden voor de Switch. Snipperclips is een 2D-puzzelgame waarbij spelers elkaar moeten knippen om in bepaalde vormen te passen. Dit kan in drie verschillende modi tot vier spelers, waardoor het een geschikte game lijkt om de nieuwe console met anderen uit te testen.

World of Goo - Prijs onbekend

World of Goo van The Tomorrow Corporation is van oorsprong een pc- en Wii-game, die na releases op vele platformen nu zijn weg naar de Switch vindt. In deze slim bedachte puzzelgame is het de bedoeling om met gelatineachtig prut, Goo genaamd, bruggen en torens te bouwen. Vermoedelijk gebruikt de handheldmodus het touchscreen van de Switch, terwijl de game ook op de tv te spelen zou moeten zijn.

World of Goo

Human Resource Machine - Prijs onbekend

Human Resource Machine is ook van indie ontwikkelaar Tomorrow Corporation, en is al op veel andere platformen is verschenen. In de game is het nodig om te coderen met simpele tools, zoals 'add', 'jump' en 'outbox'. Hierbij moeten ook wiskundige berekeningen bij gemaakt worden, wat Human Resource Machine wel een goede training maakt voor het echte werk.

Little Inferno - Prijs onbekend

De laatste game die Tomorrow Corporation uitbrengt op de Switch is Little inferno. De game draait om het aanhouden van een haardvuur, door spullen te kopen en deze vervolgens te verbranden. Spelers lossen puzzels op door te leren hoe snel bepaalde spullen verbranden om het vuur aan te houden. De game kent daarnaast een unieke artistieke stijl en is misschien een tussendoortje om in de gaten te houden voor de launch van de Switch.

Shovel Knight: Treasure Trove - 24,99 euro

Binnenkort zal de retro-platformer Shovel Knight niet meer gratis alle dlc krijgen, maar te koop zijn als pakket in de vorm van treasure Trove. Op de Switch wordt deze verandering als eerste doorgevoerd, met het voordeel dat de nieuwe uitbreiding Specter of Torment als eerste te krijgen is op Nintendo's nieuwe platvorm. Treasure Trove kent daarom nieuwe levels, een co-op modus, de King Knight en de Challenge Mode.

Fast RMX - 19,99 euro

Fast Racing Neo was op de Wii U de game die het gebrek aan een F-Zero enigszins goedmaakte. Dankzij Switch-hardware hoefde Shin'en Multimedia geen trucjes meer toe te passen om de razendsnelle racegame goed te laten draaien. Fast RMX draait daarom op 60fps en 1080p, maar voegt ook nieuwe voertuigen en cups met nieuwe banen toe. De game is in splitscreen met vier spelers of online te spelen.

VOEZ - 20,99 euro

Rythm game VOEZ kwam in de lente van 2016 al uit voor iOS en Android. De game doet een beetje denken aan muziekspellen, zoals Guitar Hero en Rock Band. Spelers moeten op het juiste moment de vallende noten op het ritme van de muziek aanraken. VOEZ bevat meer dan 100 nummers en drie moeilijkheidsgraden.

Othello - 4,99 euro

Het welbekende bordspel Othello, dat in het begin van de 20e eeuw populair werd, is nu digitaal te spelen op de Nintendo Switch. De spelregels op de Switch zijn onveranderd gebleven. Spelers kunnen tegen de computer spelen op 16 verschillende levels. Voor beginners kunnen er hints ingeschakeld worden, waarmee ze langzaam het spel beter leren spelen. Othello kan samen gespeeld worden op één Switch door de Joy-Con controllers te delen.

Vroom in the Night Sky

Vroom in the Night Sky is een motoractiegame waarbij spelers als de Magical Girl Luna spelen. De game speelt zich af in de nacht en spelers besturen een magische motorfiets, waarmee ze Stardusts moeten verzamelen. Met genoeg Stardusts kunnen spelers een nieuwe motorfiets verkrijgen. De Magical Girl Luna moet een magische poort zien te openen. Dit kan ze alleen doen door Keystars te verzamelen die in de hemel zweven.

New Frontier Days: Founding Pioneers

In het stadsbouwsimulatiespelNew Frontier Days: Founding Pioneers commanderen spelers pioniers die een nieuw land moeten koloniseren. Spelers kunnen materialen verzamelen jagen, vissen en nog veel meer doen in de game. New Frontier Days bevat een Story Mode, Survival Mode en een Free Mode. Spelers kunnen helemaal zelf invullen hoe ze een stad willen bouwen.

Ook zijn de NEOGEO-games The King of Fighters '98, Metal Sulg 3, Waku Waku 7, World Heroes Perfect en World Shock Troopers te vinden in de eShop.

Dit artikel delen:

Lees meer

Warhammer 40,000: Dawn of War 3 (hands-on) Nier: Automata
37

Reacties op: Update: Alle launchgames van de Switch op een rij

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • jaquesparblue

  • 20 februari 2017 16:21
  Dat ze met World of Goo zelfs terug moeten grijpen naar een Wii (zonder U) spel uit 2008(!) geeft alles weer wat er mis is met deze launch.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snader86

  • 20 februari 2017 17:04
  Dit zijn inderdaad de games die per 3 maart, tegelijkertijd met de Switch, te koop zijn.
  Daar komen 28 en 29 maart bij:
  - Has-Been Heroes
  - Snake Pass
  En dan zijn er nog 6 games die ook in maart uitkomen, maar geen specifieke datum hebben, dus die vallen ergens tussenin, zijnde:
  - Fast RMX,
  - Shovel Knight: Plague of Shadows
  - Shovel Knight: Shovel of Hope
  - Shovel Knight: Specter of Torment
  - Shovel Knight: Treasure Trove
  - Snipperclips

  Beter een lancering met 10 games en daarna een regelmatige aanvoer van nieuwe games, dan een lancering met 31 games en daarna een gat van bijna 8 maanden, waarin een enkele game uitkomt. Ik ben voorlopig toch wel een paar weken zoet met Zelda Breath of the Wild :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clandestine666

  • 3 maart 2017 13:03
  @Snader86 Fast RMX is gewoon uit, hoor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jumpman

  • 20 februari 2017 17:15
  Zelda wordt de game waar ik me de komende weken wel mee zoet kan houden, hoop zelfs net als met skyrim dat dit een 250+ uren spel wordt, en zit al een poos te wachtten met I Am Setsuna te kopen, zal na Zelda gespeeld worden. Rest van de launch doet me niet veel.
  Al kan bomberman met 4 spelers wel aardig worden.

  Ik denk ook dat dat precies de rede zal zijn dat mensen de launch niets vinden, of juist geweldig. Als er niet 1 spel bij zit wat je aanspreekt vindt je zo'n launch uiteraard slecht, maar een goede launch wordt eerder bepaald door de kwaliteit dan door de kwantiteit. Als bij de ps4 launch meteen uncharted 4 of een nieuwe gran turismo werd uitgegeven of op xbox one een nieuwe gears of war of zelfs een Mass effect maakt de rest van de games ook minder uit. Ps4 had meer games bij launch en uiteindelijk loop ik naar buiten met Lego Marcel super heroes omdat Drive club weer eens was uitgesteld. Die launch vond ik voor mijzelf pas echt waardeloos. Heb daarna wel enorm veel plezier aan mn ps4tje beleefd en nog steeds.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • DWP

  • 20 februari 2017 17:20
  LoL die prijzen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheRussian

  • 20 februari 2017 23:56
  @DWP

  50 euro voor spellen als 1 - 2 switch, skylanders, just dance. In nog geen 1000 jaar.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • DWP

  • 21 februari 2017 10:56
  @TheRussian echt he, ik vind het ook zo frapant dat het kwartje niet valt bij de pre-order mensjes.
  Dit alles wijst er echt steeds harder op,
  hoe Nintendo de boel niet gaat redden.
  Dit is echt WiiU 2.0

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rohirrimdwarf

  • 7 maart 2017 12:29
  @DWP Inderdaad. 60 euro voor een spelletje. Er zijn maar weinig spellen waar ik dat geld aan zal uitgeven voor de switch

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Dre2010

  • 20 februari 2017 17:27
  Die prijzen zijn echt absurd . Voor zo'n indie game binding of isaac 39 euro's . Volgens mij is die normaal maar 12 euro in de store of is hier iets speciaals bij ? Hoesje van goud of zo .

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • DWP

  • 20 februari 2017 20:32
  @Dre2010 het hoesje is van echt panda vlees gemaakt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • multynoob

  • 20 februari 2017 20:55
  @Dre2010

  Alle dlc's zitten erbij. Maar dan vind ik nog erg prijzig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 20 februari 2017 22:24
  @Dre2010 Kreeg die game gratis via PSN en dat vond ik al te veel. :-P

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheRussian

  • 20 februari 2017 23:57
  @bigds9fan

  LOL

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Dre2010

  • 21 februari 2017 17:48
  @bigds9fan lol ja dat heb ik bijna met alle indie games hehe.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 20 februari 2017 17:46
  De launch is wel tikje mager. Dat is zeker.
  Maar ik zou zoiezo Zelda erbij gedaan.
  De enige game die dat zou veranderen zou een (de) remake van Final fantasy VII zijn.
  En aangezien die vermoedelijke niet voor de switch komt en al helemaal niet binnen nu en 2 weken( Lol) kan niks mij van die keuze afbrengen, al kwamen we 100 top games bij de release.

  Ik zie veel liever 1 goede game bij de eerste week en dan lekker het hele jaar de games laten binnen druppelen

  Maar komend jaar heb ik nog genoeg voor de switch op mijn lijst.
  Zelda, Mario en skyrim houden mij al lang bezig. En dan komen er nog wat jrpg's die ik ook wil( waarschijnlijk allemaal).

  Maar toch is de release mager voor mensen die niet van Zelda houden want die indie games trekken geen massa's.
  Al was Skyrim er maar tussen had al een mooier geheel.
  Of die Mario odyssee.

  Maar goed. Ik koos Zelda en ga daar toch lang van genieten want ik vermoedt veel te ontdekken in die game.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Teknootje

  • 20 februari 2017 19:25
  Timing is allemaal wel weer vervelend voor mij. maanden komt er bijna niks fatsoenlijks uit voor me Xbox en PS4. na jaren toch wel weer eens zin in een Nintendo console voor wat Zelda en Mario. En dan komen op de andere platformen ook weer genoeg moois aan.

  Maart wordt weliswaar een druk maandje, maar ook een van de mooiere maanden. Met Nier:Automata en Horizon Zero Dawn. En dan voor de coop Ghost Recon.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Fappingsnake

  • 20 februari 2017 22:48
  Zelda is de enige die boeit …

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 20 februari 2017 23:34
  Ik wacht lekker een half jaartje of zo, doe ik bij iedere nieuwe console, Dan zijn de eerste kinderziektes eruit, komen vaak de eerste echte goede games uit, en is de console ook gewoon fatsoenlijk voorradig. Ik wil zelda erg graag spelen, maar die is over een half jaartje ook nog steeds leuk. En tot die tijd vermaak ik me wel met andere games zoals bijvoorbeeld mass effect andromeda.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jumpman

  • 21 februari 2017 07:06
  @darkmanwls over kinderziektes hoef je je geen zorgen te maken lijkt me. Dat soort problemen behoort toch voortaan tot het verleden? Welke console had nu nog echt kinderziektes? En dan bedoel ik problemen waardoor gamen niet mogelijk was. En als er zo'n probleem zou bestaan heb je binnen enkele dagen (of uren) al een update die zoiets verhelp. Snap overigens ook goed dat je n half jaar wacht hoor. Vooral als het je om meer games te doen is en je nu toch nog volop vooruit kan met andere games.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 21 februari 2017 08:50
  @Jumpman Mijn PS4 heeft toch de mazelen gehad.

  Heel apart, een PS4 met rode vlekjes. :-P

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.