Achtergrond

60fps-modus voor Fortnite: Battle Royale op Xbox One en PS4 geanalyseerd

Slaagt deze wel?

Geschreven door Bob van der Laan op
Recentelijk heeft Epic Games een update uitgebracht waarmee de PlayStation 4 en Xbox One-versie van Fortnite: Battle Royale een 60fps-modus hebben gekregen.

In het optiesmenu kunnen spelers er nu voor kiezen om de Battle Royale-modus van Fortnite te spelen op 60fps. Epic Games heeft om deze optie te kunnen realiseren de engine speciaal laten optimaliseren. Het is erg indrukwekkend om te zien dat het spel erg vlot loopt en tegelijkertijd de actie in orde houdt.

Xbox One - Xbox One X

De 60fps-optie is op beide Xbox One-platformen in te schakelen. Beide consoles gebruiken tijdens het spelen de hoge resolutie. De Xbox One kan oplopen tot 900p. Epic laat weten dat bij Xbox One X dit nu in native 4K te spelen is, waar dit eerder alleen mogelijk was in 1728 p.

Tijdens Battle Royale komen de dieptepunten van Xbox One rond de 600p, waar dit bij Xbox One X rond de 1152p is, wat dichtbij de 1080p zit. De gemiddelde resolutie ligt tijdens het spelen op Xbox One rond de 864- en 792p, waar dat bij Xbox One X geregeld op 1440p zit.

Verder zijn de schaduwen in het spel veel gedetailleerder en heeft het een aanzienlijk hogere resolutie op Xbox One X en is de lichtinval erg hoger.

PlayStation 4 - PlayStation 4 Pro

Beide PlayStation 4-versies proberen om een constante resolutie van 1920 bij 1080p te behalen, waarbij het verlaagd is om de performance van Fortnite: Battle Royale hoog te houden. De PlayStation 4 Pro bijna aldoor op 1080p, waar de PS4 vaak voor een lange tijd vast blijft hangen rond de 900p.

Wanneer er naar grote omgevingen, zoals Tilted Towers, wordt afgereisd is de kans erg aanwezig dat de resolutie van de PS4 Pro flink kan dalen naar zo'n 864p, waar dat bij de normale versie van de PS4 blijft hangen op 720p.

Verder zijn net als bij de Xbox One en Xbox One X de verschillen in schaduwen en lichtinval erg aanwezig.

Een ding dat opvalt aan de PS4 Pro-versie van Fortnite, is dat het de enige versie is waarbij het in de 60fps-modus motion blur bevat. Bij alle andere consoleversies van Battle Royale is dit namelijk niet aanwezig.

Dit artikel delen:

Lees meer

Productie van nieuwe Halo-serie begint mogelijk later dit jaar 'Nieuwe Battlefield speelt zich af in Tweede Wereldoorlog'
1

Reacties op: 60fps-modus voor Fortnite: Battle Royale op Xbox One en PS4 geanalyseerd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Derper

  • 2 maart 2018 17:47
  game is 30 fps want gives nice cinematic effect…..
  game komt naar 60 fps: "motion blur gives a nice cinematic effect"
  ow kom op nou……

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.