Lees het verslag van dag 1 tot en met 4 hier. De volledige voortgang van 40 Days of Gaming vind je terug in het overkoepelende dossier. Er is nu ook een Gamer.nl-Wii Fit U-community. De code van deze community is: 5121-9704-4275. Op deze community houden Gerard en Lotte ook hun prestaties bij.

Lotte – Meer ritme

Heb je Wii Fit U aangezet?
Jep, alleen dinsdag niet. Ik ging namelijk meteen uit werk bij Bar Brouw eten (aanrader!) met wat vrienden en toen ik thuiskwam moest ik nog doorwerken aan een deadline voor werk.

Hoe ging je dagelijkse oefeningen?
De afgelopen vier dagen waren deze eigenlijk een beetje een moetje. Ik ben wel met mijn specialisatie Yoga begonnen, maar deze oefeningen zijn toch niet echt te vergelijken met het doen van een echte yogasessie omdat je steeds onderbrekingen hebt omdat je de nieuwe oefening moet starten, terwijl yoga juist gaat om het in de juiste flow doen van een serie oefeningen.

Hoeveel stappen stonden er op je teller de afgelopen dagen?
Mijn doel was om iedere dag meer dan 10.000 stappen te doen. Dit is bijna gelukt ;)
Zo: 8.825 (met sporten anders was het niet meer dan 1000 geweest)
Ma: 12.331 (half uur sporten na werk)
Di: 5.390 (tsja, snel vergeten)
Wo: 11.241 (wandeling gemaakt na het eten om aan de stappeneis te voldoen.)
De truc is om na werk echt even actief iets te gaan doen, ik moet wel als kanttekening geven dat ik het stom vind dat fietsen niet wordt gemeten, gezien het feit ik per dag zeker een klein uur fiets.

Hoe ging het met de overige regels (1 tot en met 5)?
Ik ga bewuster om met mijn eten en ben me er echt bewust van hoeveel suiker er in sauzen uit de supermarkt zit. Dus deze week voor het eerst zelf basissaus gemaakt voor de pasta.

Verder nog iets bijzonders meegemaakt?
Nee niet echt, maar in de vorige post vertelde ik onder dit kopje over het gewicht van mijn kat Douwe, Hij is gisteren weer gewogen en is volgens de Wii U nu ‘nog maar’ 7,2 kilo.

Verslag van Lotte, dag 5 tot en met 8:
Het vinden van een vast ritme blijft voor mij best lastig, wat het gebruik van de Wii Fit U niet helemaal ten goede komt. Eén van de vaste dagelijkse onderdelen van het programma is het wegen. Doordat ik dit niet op een vast tijdstip doe is de grafiek van gewicht op de Wii U echt aan het jojoën. Ik ga daarom de komende dagen iedere ochtend voordat ik de deur uit ga wegen om te kijken of de resultaten dan stabieler zijn.

Verder heb ik mijn beste beentje voor gezet om alle dansoefeningen af te ronden, want deze zijn echt niet aan mij besteed. En ik kan het denk ik mentaal niet aan om deze aan het einde van deze challenge nog te moeten doen.

Omdat ik nu een week bezig ben, heb ik een nieuwe functie op mijn Fit-meter gekregen; namelijk een dagelijks calorieë doel! Deze heb ik meteen ingesteld aan de hand van het advies van Wii Fit U en naar het schijnt krijgt je een applaus of iets in die geest uit de Fit-meter als je het doel haalt. Kortom mijn doel voor de komende dagen: uitvinden wat er gebeurt als ik het juiste aantal calorieën verbrand.

Hierbij ook alvast een foto van mijn kat, volgende keer zal ik wat meer foto’s plaatsen!

Gerard – Meer lopen

Heb je Wii Fit U aangezet?
Wederom drie van de vier dagen, simpelweg omdat op de woensdag er teveel tussendoor kwam om dat kreng aan te zwengelen. En ik was mijn stappenteller vergeten.

Hoe ging je dagelijkse oefeningen?
Ha. Ik ben begonnen met de dansroutines afwerken zodat ik daar vanaf ben. Maar die krengen komen nog terug in mijn nachtmerries.

Hoeveel stappen stonden er op je teller de afgelopen dagen?
Afgelopen zondag, ondanks hardlopen 7000. Maandag 11000, dinsdag 7500, woensdag....0. :(

Hoe ging het met de overige regels (1 tot en met 5)?
De spierenspecialiteit wil niet echt lukken. In het weekend heb ik twee bakken koffie op in plaats van één.

Verder nog iets bijzonders meegemaakt?
Voor het eerst in tien jaar ben ik gaan hardlopen.

Verslag van Gerard, dag 5 tot en met 8:
Ik zie mijzelf niet als een bovenmatig competitief ingesteld persoon, maar die stappenteller heeft toch wat losgemaakt. Ondanks dat het ding af en toe niet helemaal lekker registreert, zorgt het bijgehouden aantal stappen toch voor wat motivatie. De grens van 10.000, waar Lotte het in de vorige update over had, kan mij niet zo veel schelen. Ik wil gewoon meer stappen dan Lotte zetten.

Mijn plan om de wereld te veroveren is momenteel in de planningsfase en ik ben wat gaan hardlopen. Fietsen registreert de stappenteller voor geen meter (ha!), dus ben ik op de sportschool wat dingen gaan omgooien. Op de luie afgelopen zondag heb ik ook de stoute sportschoenen aangetrokken en ben ik een blokje omgehold. Dat was weer wennen na jaren van inactieve weekenden, maar ik heb het gehaald zonder dat er een walk of shame aan te pas kwam.

Wii Fit U zelf, waar het eigenlijk om hoort te gaan natuurlijk, speelde even tweede viool, maar is wel sinds gisteren weer interessanter geworden. Nu wordt per week aangegeven welk lichaamsdeel het meest getraind is, wat er bij mij voor zorgt dat ik dat een beetje in balans wil krijgen. Tot op heden ben ik blijkbaar extreem veel met mijn benen bezig geweest en zal mijn achterwerk me een reet roesten. Tijd voor wat vreemde squats.

En beloofd, voor de volgende updates maak ik wat foto’s....van het tv-scherm. ;)