De volledige voortgang van 40 Days of Gaming vind je terug in het overkoepelende dossier. Er is nu ook een Gamer.nl-Wii Fit U-community. De code van deze community is: 5121-9704-4275. Op deze community houden Gerard en Lotte ook hun prestaties bij.

Lotte – (Een beetje door-)stappen

Heb je Wii Fit U aangezet?
Jep!

Hoe ging je dagelijkse oefeningen?
Ik had verwacht dat ik er meer moeite mee zou hebben om iedere dag oefeningen te doen, maar ik ben de afgelopen dagen iedere dag minstens een half uur bezig geweest met de oefeningen.

Hoeveel stappen stonden er op je teller de afgelopen dagen?

Eng weinig. Voor mijn gevoel ben ik, ook al heb ik een kantoorbaan, de hele dag wel in de weer en maak ik daardoor veel meters. Dit valt dus behoorlijk tegen.

Dag 1: 4.972

Dag 2: 5.533

Dag 3: 6.200

Dag 4: 10.138

Uit Japans onderzoek is gebleken dat het gezond is om per dag minstens 10.000 stappen te doen per dag. Dit is meteen ook mijn streven voor de komende vier dagen.

Hoe ging het met de overige regels (1 tot en met 5)?
Eén kopje koffie per dag gaat makkelijker dan ik dacht!

Verder nog iets bijzonders meegemaakt?
Je kunt je huisdier ook wegen met Wii Fit U, dus ik heb mijn dikke kat Douwe ook maar eens gewogen. 7,5 kilo schoon aan de haak. Zelfs de opgezette vos van Gerard (met houtblok eronder) weegt minder. Minder voer voor Douwtje!

Verslag van Lotte, dag 1 tot en met 4:

De eerste vier dagen van deze challenge zijn voor mij wel een eyeopener geweest als het gaat om het aantal stappen dat ik doe op een dag. Doordat ik de Fit-meter de hele dag draag, merk ik dat ik dat op zichzelf ook als een uitdaging zie: ik wil die grens van 10.000 stappen nu dagelijks gaan halen. Ik neem dus nu bijvoorbeeld sneller de trap omdat ik dan meer stappen maak.

De komende vier dagen ga ik werken aan het aantal stappen dat ik doe op een dag. Ik ben bang dat ik er niet onderuit kom na werk extra te gaan wandelen of hardlopen. Daarnaast moet ik nog een specialisatie uitkiezen. Het worden yoga- of spieroefeningen; ik ben er nog niet helemaal uit welke van de twee het uiteindelijk zal worden.

Gerard – (Een gebrek aan) ritme

Heb je Wii Fit U aangezet?
Drie van de vier dagen

Hoe ging je dagelijkse oefeningen?
Variërend van waardeloos tot middelmatig

Hoeveel stappen stonden er op je teller de afgelopen dagen?
Tussen de 7000 en 10000.

Hoe ging het met de overige regels (1 tot en met 5)?
Er is gevraagd om een specialiteit te kiezen, maar de specialiteit ‘Spieren’ is nogal pittig. Ik switch denk ik nog even snel. Afkicken van koffie gaat wat langzamer dan verwacht.

Verder nog iets bijzonders meegemaakt?
Niet echt.

Verslag van Gerard, dag 1 tot en met 4:
De eerste paar dagen Wii Fit U is er eentje van veel ontdekkingen geweest. De stappenteller is een erg leuke toevoeging ten opzichte van de Wii-versie en motiveert behoorlijk. De aankleding met Miiverse is ook goed gedaan en zorgt er ook voor dat ik direct de resultaten van Lotte in kan kijken. Vooral bij minigames wil ik gelijk highscores verbreken.

Dat gezegd hebbende, sommige dingen moet ik nog steeds uit gaan vogelen. Ritme is daarvan de belangrijkste. Mijn gewicht jojode de afgelopen dagen nogal, maar dat kwam ook doordat ik op ongelooflijk onregelmatige tijden Wii Fit U heb opgestart. Om 22:30 ’s avonds, direct na het eten en ook een keer niet omdat ik simpelweg buiten de deur was. Die onregelmatigheid gaat niet blijven werken, want zo boek ik geen enkele progressie, dat weet ik nu al. Wii Fit U moet je als meer dan een tussendoortje behandelen, want anders bouw je ook nooit (een gevoel voor) ritme op. Dat merk ik al wel aan mijn pathetische scores bij de paar dansminigames die ik heb geprobeerd (ja echt!).

Maar ook voor spieroefeningen is het handig als ik op gezette tijden aan de slag ga. Ik heb nu twee keer na een sportschoolbezoek Wii Fit U aangezet en dat is niet handig, want alle spieren zijn dan al behoorlijk verzuurd. Ik denk dat ik de komende vier dagen probeer wat vroeger op te staan om voor dag en dauw te Wii Fit U’en. Kijken of dat betere resultaten oplevert.

Spieroefening