Pilotwings Resort
Importeer een Mii uit de 3DS Mii Maker en ontdek Wuhu Island met een vliegtuig, deltavlieger of rakettenriem. Elk type voertuig heeft een unieke besturingswijze waarmee een totaal van veertig uitdagende missies gespeeld kan worden. Door sterren te verdienen en verborgen bonussen te vinden kunnen interactieve 3D-diorama’s vrijgespeeld worden. Het is zelfs mogelijk om avonturen te delen met vrienden door middel van foto’s.

Nintendogs + Cats
In Nintendogs + Cats is het aan de speler om een jonge hond of kat onder zijn hoede te nemen, deze te verzorgen en trucjes te leren waarmee uiteindelijk deelgenomen kan worden aan shows. Met de opbrengsten uit de show kunnen dan weer nieuwe verzorgspullen gekocht worden die het africhten gemakkelijker en het dier gelukkiger maken. Met het touchscreen en de microfoon is het mogelijk om met de dieren te interacteren. Tevens is het nu ook mogelijk om via de camera te reageren op de dieren door middel van gezichtsuitdrukkingen. Door de ingebouwde klok worden de honden en katten na verloop van tijd hongeriger en vuiler waardoor regelmatig verzorgen nodig is.

Super Street Fighter IV 3D Edition
In Super Street Fighter IV 3D Edition heeft de speler de keuze om met één van 35 speelbare personages het gevecht aan te gaan met de computer, een vriend of vriendin of zelfs spelers van over de hele wereld. De line-up bevat bekende spelers zoals Ryu, Ken, Guile en Chun Li, maar ook de nieuwkomers Hakan en Juri zijn speelbaar. In plaats van het perspectief van de zijkant is het gevecht nu nog spannender dankzij het over-de-schouder perspectief en 3D-effecten. Spelers kunnen natuurlijk ook nog voor het ouderwetse perspectief kiezen. Door aanpasbare besturing ontstaat de mogelijkheid om zelfs de moeilijkste technieken te gebruiken met één simpele knopdruk.

De Sims 3
De Sims 3 biedt de mogelijkheid om een virtueel evenbeeld te creëren, inclusief unieke karaktertrekjes en behoeften, om vervolgens zelf de toekomst van je Sim te bepalen. Onderhoud contacten met de buren of ga op reis naar andere gebieden. Tevens is het mogelijk om Sims uit te wisselen met vrienden via Nintendo’s StreetPass.

PES 2011 3D
Dankzij de 3D-graphics is het mogelijk om de afstand tussen de spelers en gaten in de verdediging beter te herkennen, waardoor de wedstrijd nog levendiger wordt. Tevens is er een nieuw cameraperspectief: door de camera boven de schouder te plaatsen moeten spelers het gevoel krijgen zich midden op het speelveld te bevinden. Street Pass is geïntegreerd in de Master League-modus, waardoor een eigen team gemaakt kan worden en tegen elkaar kan worden gespeeld. De speler met de beste opstelling en tactieken wint. Hierdoor worden punten verdiend met als doel het beste team ter wereld te worden. Naast de mogelijkheid om een eigen team te maken is er ook de keuze tussen zestig landenteams en 170 clubteams.
Lees hier de review.

Lego Star Wars III: The Clone Wars
Lego Star Wars III: The Clone Wars omvat beide seizoenen van de geanimeerde tv-show Star Wars: The Clone Wars en bevat alle geliefde personages uit de serie. Er is de mogelijkheid om als Jedi of Separatist te spelen met nieuwe vaardigheden zoals het commanderen van een team, het gooien van de lightsaber en andere trucs. Daarbij is het mogelijk om eigen levels te maken en deze met vrienden te delen.

Ridge Racer 3D
Ridge Racer 3D heeft alle eigenschappen waar Ridge Racer om bekendstaat: snelle bolides, gevaarlijke bochten en scherpe graphics. Dankzij de 3D-graphics is het mogelijk om afstanden beter in te schatten waardoor inhaalmanoeuvres nog spannender worden. Daarbij zijn er nieuwe omgevingen, uitgebreide aanpassingen en een verbeterd driftsysteem.

Super Monkey Ball 3D
In Super Monkey Ball 3D kan de speler gebruikmaken van de analoge stick of de motionsensor om AiAi te manoeuvreren door drie spelmodi. Wanneer het verzamelen van bananen en het oplossen van puzzels in de klassieke Puzzel-mode saai wordt is het mogelijk om met maximaal vier spelers te racen in Monkey Race of met elkaar het gevecht aan gaan in Monkey Fight. Het klassieke concept wat Super Monkey Ball heeft gelegd op de GameCube is nu uitgewerkt op de 3DS.

Samurai Warriors: Chronicles
Vier generalen, vier verhaallijnen, één verhaal. In Samurai Warriors: Chronicles kan de speler zijn eigen samoerai creëren en deze naar hartenlust aanpassen. Naast het geslacht is het uiterlijk ook aan te passen. Daarnaast heeft elke generaal zijn of haar eigen vaardigheden die in verschillende scenario’s gebruikt kunnen worden. De vier generalen hebben een samenhangend vriendschapsmeter die niet alleen de personages beïnvloedt, maar ook het verhaal.

Asphalt 3D
Kies uit één van 42 officiële auto’s en pas deze naar eigen wensen aan om vervolgens op zeventien exotische locaties te racen. Ontdek nieuwe circuits en auto’s voor een volledige collectie. Tevens is het mogelijk om met maximaal zes vrienden de strijd aan te gaan. Met de StreetPass is het mogelijk om statistieken met anderen te vergelijken of de tijden van de snelste racers ter wereld op de proef te stellen.

Tom Clancy’s Splinter Cell 3D
Sam Fisher wordt in Splinter Cell 3D achter de linies van de tegenstander gestuurd op het Koreaanse schiereiland. Het is aan hem om een Derde Wereldoorlog te voorkomen door te onderzoeken waarom de USS Clarence E Walsh, de meest geavanceerde onderzeeër van Amerika, gezonken is. Om zijn doel te bereiken is Sam uitgerust met een groot arsenaal aan wapens en is hij nog beter te besturen met de analoge stick en het touchscreen. Tevens biedt de 3D-weergave, in combinatie met de touchscreen, de mogelijkheid om interactieve puzzels op te lossen.

Tom Clancy’s Ghost Recon: Shadow Wars 3D
Als commandant van de Ghost, de beste elite-eenheid ter wereld, is het aan de speler om de Russische ultranationalist Yuri Treskayev te stoppen aan macht te komen. Het avontuur leidt van de hete woestijn van Kazakstan naar de ijzige toendra’s van Siberië. Het is mogelijk om het team zelf samen te stellen, te trainen en uit te rusten met high-tech wapens en bescherming. Tevens is het mogelijk om met het team een 1-versus-1-gevecht aan te gaan in de multiplayer.

Rayman 3D
Mechanische piraten onder de leiding van Razorbeard hebben alle inwoners van Rayman’s wereld gevangen genomen. Het is aan Rayman om vier magische maskers te vinden waarmee Razorbeard en zijn piratenbende plank moeten lopen. Het spel is gebaseerd op de Rayman-klassieker Rayman 2: The Great Escape, die ook al bij de originele DS als lanceringsgame fungeerde.

Wil je alle details over het nieuwe 3DS-systeem weten? Bekijk dan dit artikel.

Ga terug naar het 3DS lanceringscentrum.