Assassin’s Creed: Kinect

Waarom zou je Ezio nog besturen met je controller als je dat ook met je lichaam kunt doen? Assassin’s Creed: Kinect leidt je op tot een heuse moordmachine. Van het vermoorden van een bewaker met de hidden blades tot het verstoppen in een hooiberg; alles komt aan bod. Met Kinect komt Assassin’s Creed pas echt tot leven.

Zergotchi

Blizzard staat er om bekend dat ze elk jaar een mooie 1 aprilgrap uithalen en ook dit jaar stellen ze niet teleur. Maak kennis met de Zergotchi. Voed jouw Zergling op met dit kekke apparaatje dat tegelijkertijd dienst doet als authenticator voor jouw Blizzard-account. Mocht je die Zergs maar vieze beesten vinden, vrees dan niet; de Zergotchi verandert afhankelijk van de game die je speelt. Ben je een fervent Terran-speler in StarCraft II, dan mag je een Terran opvoeden, terwijl fans van World of Warcraft aan de slag kunnen met een Orc. Laat je Zergotchi echter niet doodgaan, want dan kun je voortaanje authenticiteitcode wel vergeten. 

Skyrim Hoodie

In Skyrim stap je in de avonturierschoenen van de Dovakhiin, maar voor de fans die liever in het echte leven op avontuur gaan is er nu de Skyrim hoodie. Met de Skyrim hoodie hoef je nooit meer bang te zijn voor die verraderlijke kou die ook Tamriel kenmerkt. Ook niet voor draken overigens, want de hoodie is uitgerust met alle twintig Dragon Shouts. FUS RO DAH! 

Prototype 2: P.A.M.

Papier is gevaarlijker dan je denkt, al zijn papercuts zijn niets vergeleken met de nieuwste vijand in Prototype 2: P.A.M. Dit levensgevaarlijke papieren vliegtuigje heeft al voor heel wat chaos gezorgd in de straten van New York. Uiteindelijk heeft ontwikkelaar Radical Entertainment besloten om de dodelijke vijand uit de game te halen. Gelukkig maar, dat scheelt ons weer veel verdriet en frustratie.

Nintendo Dubstep Experience 3D

Er is recentelijk sprake van een heuse dubsteptrend. Onder vrijwel elke gametrailer zitten momenteel de knallende elektronische beats van Skrillex of Deadmau5 (Jaja, dat is geen dubstep en niet eens new dubstep). Website 1UP is erachter gekomen dat Nintendo nu ook een duit in het zakje gaat doen met de Nintendo Dubstep Experience 3D voor de Nintendo 3DS. Een game die bij ons zeker hoog op het verlanglijstje staat. Kijk die Mario eens dansen!

Day of the Awesomenauts: Monkey Throttle

Ook de Nederlandse ontwikkelaar Ronimo Games kwam gisteren met een aparte aankondiging. Zij onthulden hun nieuwe game Day of the Awesomenauts: Monkey Throttle aan. Een game die overduidelijk iets weg heeft van traditionele adventuregames als Day of the Tentacle en Monkey Island. Wellicht gaat Ronimo dit project ook via Kickstarter financieren? 

Verder zijn er natuurlijk nog een aantal toffe 1 aprilgrappen voorbij gekomen, maar die gaan we niet uitgebreid behandelen. Wat dacht je van de reeks kindergames van Blizzard of natuurlijk de 8-bit-versie van Google Maps. En laten we ook niet Sega Bass Fishing of the Dead en de Ship Droid-minigames van Star Wars: The Old Republic vergeten. We sluiten af met een wel heel confronterend interview met Sony-topman Kaz Hirai door Nintendo's eigen Satoru Iwata.

Vooruit nog eentje dan, en dan ook gelijk een bijzondere. Een van onze vaste bezoekers, Exalian, heeft speciaal voor 1 april een mock-up gemaakt van hoe een NES-uitvoering van de 3DS eruit zou kunnen zien. We hebben zijn suggestie niet de wereld in gebracht als zijnde een bestaand product, maar hopen stiekem wel dat Nintendo vandaag meeleest en er direct mee aan de slag gaat.

\

Heb je nog meer leuke grappen gezien, plaats ze gerust hieronder in een reactie!