Acht Roblox-games die absoluut de moeite waard zijn

Acht Roblox-games die absoluut de moeite waard zijn

Het aantal games dat op Roblox te vinden is groeit met de dag, waardoor het aanbod inmiddels enorm is. In dit artikel worden daarom de beste games uitgelicht die de moeite van het uitproberen waard zijn. Van simulatiegames tot met actie gevulde vechtspellen: Roblox biedt voor ieder wat wils .

Dit artikel is een partnerbijdrage van KaartDirect. Lees hier wat dit betekent. (https://gamer.nl/partnercontent)

Roblox wordt maandelijks door miljoenen mensen gespeeld. Het is eigenlijk geen game in de traditionele zin van het woord, maar een platform om games op te spelen, óf om zelf games mee te maken. Momenteel zijn er meer dan twintig miljoen games op het platform gepubliceerd, variërend van simulatiegames tot actiespellen en racegames.

Ben jij een fervente Roblox-speler die op zoek is naar een manier om tegoed aan zijn account toe te voegen? Dat kan bijvoorbeeld via KaartDirect. Klik daarvoor op deze link.

Murder Mystery 2

Murder Mystery 2 is een van de populairste Roblox-games, en niet zonder goede reden. Het verslavende spel kan regelmatig voor enorm spannende, maar ook grappige momenten zorgen. Spelers kiezen samen een map uit waarin ze vervolgens allen een rol krijgen: sheriff, moordenaar of onschuldige. Alleen de eerste twee hebben een wapen, maar spelers weten niet van elkaar wat ze hebben. Murder Mystery 2 heeft iets weg van Among Us, een spel dat de laatste jaren erg populair is. Het is daarom ook vrij eenvoudig te verklaren waarom Murder Mystery 2 een groot succes is op Roblox.

Watch on YouTube

Adopt Me!

Adopt Me! is zonder twijfel de meest gespeelde rpg op Roblox. Het spel gaat al zo’n vier jaar mee en blijft alleen maar groeien. De focus van Adopt Me! is de afgelopen jaren wel iets veranderd dankzij de toevoeging van verzamelbare beestjes. Dit is nu de voornaamste reden dat veel spelers het spel nog steeds opstarten: ze willen hun enorme collectie uitbreiden. Onlangs nog voegden de ontwikkelaars meer beestjes, speeltjes, voertuigen en andere cosmetica toe om te verzamelen. Adopt Me! lijkt het voorlopig niet rustiger aan te doen, dus het is zeker niet te laat om in te springen.

Watch on YouTube

Pet Simulator X

Adopt Me! is niet de enige verzamelgame die succes heeft gevonden op Roblox. Wie maar niet genoeg kan krijgen van het verzamelen van schattige beestjes, kan zijn of haar lol op in Pet Simulator X. In deze game kunnen namelijk meer dan 950 unieke dieren verzameld worden. Spelers die bereid zijn veel tijd te steken in het spel kunnen nieuwe werelden vrijspelen en hun dieren upgraden om zo te proberen de ultieme collectie te creëren. Ook is het mogelijk om dieren te ruilen, waardoor Pet Simulator X een ideaal spel is om samen met een aantal vrienden te spelen.

Watch on YouTube

Jailbreak

Jailbreak biedt in vergelijking met bovenstaande verzamelspellen wat meer actie. Spelers kunnen kiezen of ze politieagent zijn of een boef. Vanzelfsprekend is het vervolgens de bedoeling dat de boef ontsnapt uit de gevangenis, terwijl de politieagent hem probeert te pakken. Wat Jailbreak zo leuk maakt, is de gevarieerde speelwereld waar de speler in losgelaten wordt. Jailbreak is nog in bèta, maar het feit dat de game al in deze lijst te vinden is laat zien hoe leuk het kan zijn om te spelen.

Watch on YouTube

Theme Park Tycoon 2

Het bouwen van een eigen pretpark kan in games als Planet Coaster en Rollercoaster Tycoon, maar ook in Roblox. Bijvoorbeeld in Theme Park Tycoon 2, waarin misschien wel de meeste vrijheid wordt geboden van alle pretparkbouwers. Na een korte uitleg krijgt de speler een stukje land om op te bouwen. De opties zijn niet te beperkt, maar ook niet te uitgebreid om te voorkomen dat het overweldigend wordt. Qua simulatieopties gaat Theme Park Tycoon 2 best ver: zo is het aan de speler om klanten tevreden te houden door bijvoorbeeld genoeg prullenbakken en andere voorzieningen in het park aan te bieden.

Watch on YouTube

Anime Fighting Simulator

Zoals de naam al suggereert, is Anime Fighting Simulator een vechtspel geïnspireerd door de vele, vaak overdreven vechtstijlen die we terugzien in anime. Aangezien het een Roblox-spel is valt het wat betreft graphics allemaal wel mee, maar verder is het een vrij complete vechtspelervaring. Anime Fighting Simulator werkt zelfs met seizoenen, waar er momenteel al vier van zijn. Updates worden regelmatig uitgerold en voegen items, wapens en andere uitrusting toe. Het spel bevat meerdere gamemodi, inclusief een recent toegevoegde toernooimodus en een singleplayerverhaal dat zelden door iemand aangeraakt wordt.

Blox Fruits

Blox Fruits is momenteel misschien wel het meest geliefde vechtspel op Roblox. In het spel, dat overduidelijk geïnspireerd is door Devil Fruit uit de anime One Piece, gaan spelers eerst fanatiek op zoek naar de beste wapens en soorten fruit die allerlei krachten geven. Daarna is het tijd om het op te nemen tegen andere spelers in de wereld, maar het verzamelen van wapens om sterker te worden stopt nooit. Blox Fruits wordt constant geüpdatet, waardoor het een van de grootste games op Roblox is.

Watch on YouTube

PUBG

Je hoeft geen Roblox-fan te zijn om PUBG te kennen. PlayerUnknown’s Battlegrounds is immers al jaren een van de populairste battle royale-games op de markt. Het idee van PUBG in Roblox is eigenlijk precies hetzelfde als in de normale game: de speler springt uit een vliegtuig met als missie om als laatste over te blijven in een arena. Het wapensysteem is iets minder diepgaand, aangezien iedereen alleen van dezelfde vijf standaard wapens gebruik kan maken. De rpg en grenade launcher kunnen vijanden in één schot omleggen. PUBG bevat meer geweld dan de meeste Roblox-games, iets om in het achterhoofd te houden voor jongere spelers.

Veel games en in-game items op Roblox kunnen aangeschaft worden via de valuta Robux. Met bijvoorbeeld een Gift Card van 10 euro krijg je 800 Robux, ideaal om emotes, power-ups of kleding aan te schaffen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou