We simuleren EK-wedstrijden in FC 24 (en winnen) - Afgelopen Weekend

We simuleren EK-wedstrijden in FC 24 (en winnen) - Afgelopen Weekend

En de waiting game bij Taylor Swift en Foo Fighters

Het is even klaar met de grote gamereleases, dus speelt de Gamer.nl-redactie van alles en nog wat. Wat speelde jij afgelopen weekend?

Kamal van de Pol

Dit weekend stond compleet in het teken van, het kan ook niet anders, Zenless Zone Zero. Ik kan een heel betoog schrijven over m'n liefde voor de game maar ik houd het lekker kort. Ik ben verliefd op de snelle en explosieve combat en de urban fantasy stijl van de game past perfect in mijn straatje. Verder zit ik knee-deep in allerlei WO2-documenten en boeken omdat ik in september eindelijk ga beginnen aan de tabletop wargame Bolt Action. Heb een leger Amerikanen besteld en wil ze zo authentiek mogelijk schilderen.

Watch on YouTube

Jacco Peek

Dit weekend was ik weer all over the place qua games en ander vermaak. Het is een indrukwekkende lijst als je alles onder elkaar zet, maar eigenlijk ben ik heel erg zoekende naar een nieuwe game terwijl ik in FC 25 EK-wedstrijden speel (2-1 gewonnen van Engeland, dus ik heb er vertrouwen in). Uiteindelijk haalde ik het meeste plezier uit Tekken 8. Er is voor zover ik zag niet een echte trainingmodus aanwezig in de game, dus na wat YouTube-tutorials kijken speelt de game echt ontzettend lekker. Het klinkt gek, maar ten opzichte van Street Fighter 6 voelt de impact van stoten en trappen iets zwaarder en daarmee ontzettend bevredigend.

Verder stond mijn weekend in het teken van Taylor Swift (als dat ook mag in deze rubriek). Zo’n concert is een hele beleving, van Swifties die me armbandjes aanboden tot vijf uur op je benen staan om zo dichtbij mogelijk te staan. M’n benen doen nog steeds pijn, maar het was het waard.

Taylor Swift

Marcel Vroegrijk

Ik val in herhaling, maar ik speel nog steeds Elden Ring. En ik consumeer verder alles wat er te consumeren valt rondom Elden Ring. Streams van mensen hun eerste playthroughs, challenge runs, lorevideo's. Noem het maar op en ik heb het waarschijnlijk al gezien en nog beter begrepen ook! Maar ik voel dat het zwarte gat nadert. Die leegte nadat je Elden Ring hebt gespeeld. No one does it like FromSoftware. Daarom heb ik ook een beetje medelijden met Flintlock: The Siege of Dawn, een 'soulslite' van de makers van Ashen die 18 juli uitkomt. Ik zou het niet durven, de eerstvolgende Souls-achtige game zijn die uitkomt nadat er net een 'echte' is verschenen. Ik kan maar beter iets heel anders gaan spelen, want alles wat er ook maar een beetje op lijkt verbleekt bij the real deal.

Elden ring Shadow of the erdtree

Erik Nusselder

Shadow of the Erdtree is gewoonweg te goed, dus af en toe moet ik iets anders spelen, anders kan mijn brein het niet meer aan. Daarom ben ik aan Zenless Zone Zero begonnen. Ik heb geen idee waarom. Het is een gatcha-game die hoopt dat je geld uitgeeft om kans te maken op nieuwe personages, waar je dan weer mee kunt knokken in de neo-futuristiche wereld. Ik laat die hele winkel maar links liggen en geniet vooral van de flitsende combat en heerlijke stijl. Geen idee hoe lang ik dit ga volhouden, maar het is in ieder geval een fijne, lichte afwisseling als Elden Ring weer eens té goed is.

Zenless Zone Zero

Dunkel van Boekel

Poeh, ik weet het eigenlijk nauwelijks meer. Er is in ieder geval niet veel gespeeld, moet ik eerlijk toegeven. Ik heb Act 1 in Baldur's Gate 3 in ieder geval voor de vijfde keer compleet uitgewoond, en moet nu de beslissing maken of ik de Drow Minthara in mijn party wil hebben, wat een slachting bij de druids zou betekenen. Zou bijna geen keuze moeten zijn, zou je zeggen, maar ze is gewoon zo'n intrigerend personage. Enfin, Faerûn was leuk, maar dit weekend keerde ik ook terug naar Chicago dankzij het derde seizoen van The Bear. Een sublimee serie die je eigenlijk niet mag missen.

Zoals gebruikelijk kan ik deze rubriek wel gewoon vullen met verhalen over mijn D&D-sessies. De arc op het vliegende eiland duurt langer dan verwacht, maar de revolutie tegen de tyrannieke Lord of the Skies komt nu goed op gang. Daarbij hebben alle drie de leden van onze party nu een speciaal wapen, wat het gevecht tegen die klootviool een stuk makkelijker moet maken. Maar dan komt de twist. Wat blijkt? Een van onze partyleden is continu deals aan het maken met duivels en demonen, waaronder de Archdaemon of Greed waar hij veel sterker door wordt, maar in ruil moet hij nu het kind van deze Daemon vinden, en terugbrengen. Hetzelfde kind dat we maanden geleden juist hebben gered van haar vader, en die nu in vrede leeft met mijn andere personage, de cowboy tiefling Hayden. Op z'n zachtst gezegd gaat hij daar niet blij mee zijn, en ook mijn huidige Drow Ranger Faeryl is woedend op haar teamgenoot. Dat wordt een emotionele confrontatie waar ik niet op kan wachten.

Baldur's Gate 3

Cody van den Bogert

Op voorhand had ik gedacht dat ik al m'n vrije tijd in FC24 zou opgaan, want EK, maar tot mijn verbazing werd het een weekend vol Spelunky 2. Nou ben ik nooit gestopt met spelen, maar van een serieuze poging was al even geen sprake. Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik Hundun voor het laatst verslagen heb. Even een klein beetje context: Spelunky 2 is op verschillende manieren uit te spelen, en ondanks ze zijn allemaal moeilijk zijn, is er één specifieke manier die praktisch onmogelijk is. Daarvoor moet je via een geheime eindbaas (Hundun) in wereld terecht komen genaamd Cosmic Ocean.

Wanneer je de juiste gear hebt gevonden en je Hundun met een gouden pijl door z'n oog schiet, opent dat een deur naar de laatste wereld. En daar ben ik na 400+ uren Spelunky pas één keer geweest, en dat was nogal dubbel. Natuurlijk, het voelde als een gigantische overwinning, maar tegelijkertijd besefte ik me dat deze laatste manier van uitspelen mij niet gaat lukken. Want die laatste wereld is gewoon te insane. Enfin, daar had ik me een jaar geleden ongeveer bij neergelegd, maar toen stond ik zaterdag ineens weer oog-in-oog met Hundun stond, met de juiste gear, en nu heb ik zoiets van: 👏KOM DAN!

Spelunky 2

Mol

Het was dit weekend wederom chaotisch als het op games aankomt. Geen enkele game wist me te grijpen. Zo begon ik aan Borderlands 3 - dan wel opnieuw - al was ik daar na een uurtje op uitgekeken. Uiteindelijk heb ik weer wat meters gemaakt in Metro Exodus. Ergens in 2021 was ik begonnen aan de game, maar zeker niet afgemaakt. Na zo'n 10 uur had ik het gezien. Toch bleef de game wel hangen, want het speelde prima en ziet er grafisch mooi uit. Dit weekend is het me gelukt om uit het sneeuwgebied te komen in een behoorlijk open stuk. Ergens schrok me dat wel af, want het was juist het semi-lineaire wat mij aansprak aan de game. Desondanks vermaak ik me prima met Metro, behalve dat het stem- en schrijfwerk soms zo ondermaats is dat het bij vlagen ronduit silly aanvoelt. Afijn, je kan niet altijd zes gooien.

We simuleren EK-wedstrijden in FC 24 (en winnen) - Afgelopen Weekend-ZtyeoEzGTDe5111EZZuhng

Cheyenne Heij

Dit weekend was ik bij Rock Werchter dat is een festival in belgie en wat heb je daar? Ja, ja: flink wat wachtrijen. In al de chaos heb ik rustig Resident Evil Village op mijn telefoon, in de wachtrij van de Foo Fighters gespeeld. Ik heb niet heel wat progressie gemaakt helaas, want uiteraard moest ik toch nog los gaan tijdens de super vette show van de Foo Fighters!

We simuleren EK-wedstrijden in FC 24 (en winnen) - Afgelopen Weekend-QmUQYnhcTt-tIG-j1Qwhrw
EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"We simuleren EK-wedstrijden in FC 24" > en, wat kwam er uit...?

0

Aanbevolen voor jou