Wat hebben we dit weekend gespeeld?

Wat hebben we dit weekend gespeeld?

Call of Duty: Modern Warfare 3 en Remnant 2

Het is maandag en dat betekent dat de redacteuren van Gamer.nl weer kunnen vertellen welke games ze afgelopen weekend gespeeld hebben. Laat ons vooral in de reacties weten welke games jullie gespeeld hebben!

Michel

Ik wil niet teveel in herhaling vallen, maar heb weinig keuze: ik heb dit weekend wederom voornamelijk Call of Duty: Modern Warfare 3 gespeeld. En dat terwijl ik vrijdagavond (vlak voor de aankondiging van The Last of Us: Part 2 Remastered) de remake van de eerste The Last of Us op de kop had getikt! Ik geef inmiddels eerlijk toe dat de multiplayer van Modern Warfare 3 me te pakken heeft en (in ieder geval op dit moment) niet meer loslaat. Ik ben sinds de eerste Black Ops niet meer zo verslingerd geweest aan een CoD-multiplayer. Dat komt voornamelijk door de oude maps natuurlijk, die mij flink wat nostalgie geven. Wel is er een ander probleem die roet in het eten gooit: ik heb sinds kort glasvezelinternet en dat zorgt voor heerlijk snel internet (met een ping van max 6ms mag ik niet klagen), maar ik heb sinds dit weekend elk potje een paar gigantische ping-spikes die mijn speelervaring vergallen. De provider is inmiddels op de hoogte en ziet dat er inderdaad iets fout gaat ergens tussen hun hoofdkantoor en mijn meterkast, maar nu moeten ze nog uitzoeken wát precies. Zucht, waarom is overstappen van provider altijd zo'n gedoe?

Bastiaan

Mijn Ninja in Final Fantasy XIV is bijna level 90 - lekker handig, want alle gear die ik voor hem verzamel kan ik straks gebruiken om in Dawntrail de nieuwe Viper-job te levellen. Sage nadert ook de levelcap, waarna ik in iedere rol wel iets heb om te spelen. En dan? Ik denk dat ik met mijn Fisher maar probeer wat geld te verdienen op de Market Board terwijl ik rustig aan wat meer jobs level.

Thijs

Risk of Rain Returns is wat mij betreft de beste roguelike in tijden. Is het een remake van het eerste deel? Een remix van het origineel en het 3D tweede deel? Ik weet het niet precies, maar ik weet wel dat ik na iedere (on)succesvolle run sta te popelen om het nog een keertje te proberen.

Marcel

Ik speelde The Last Faith, tot ik het niet meer speelde, tot ik het toch weer wel speelde, om het uiteindelijk niet meer te spelen. De sales pitch is speciaal voor mij gemaakt. Castlevania meets Bloodborne in de vorm van een metroidvania? Rondom beide games/spelreeksen is het angstvallig stil, dus dan maar the next best thing toch? In theorie vind ik dat fantastisch, in de praktijk helaas wat minder. Het is absoluut geen slechte game, begrijp me niet verkeerd, maar geniaal is het ook weer niet. Wat me vooral tegenstaat is hoeveel spelmechanieken rechtstreeks uit Bloodborne zijn getild, zonder dat er echt goed lijkt te zijn nagedacht of dat wel goed werkt in een ander genre. They were so preoccupied with whether or not they could enz enz.... Het meest misdadige is dat de 'hub' van het spel een tweede verdieping kent die alleen te bereiken is met een hookshot-upgrade die je pas later krijgt. Maar, in de achtergrond zie je gewoon een compleet intact trappenhuis. Hoe dan??? Anyway, vandaag waarschijnlijk weer verder spelen!

Ruan

Ik heb dit weekend afschuwelijk veel tijd gestopt in TemTem, die Pokémon-kloon. Mijn Pokémon itch nam het weer over en sinds recent heb ik dus de crowdfunded monstervanger opgepakt. Het blijft onzettend verfrissend om een Pokémon-game te spelen dat zowaar lastig is, nadenken vergt en in 4k 60fps draait. Inmiddels bij de zesde gym - of eerder dojo - aangekomen dus het einde begint langzaam in zicht te komen.

Erik

In dit gruwelijk goede gamejaar zijn er heel wat games een beetje ondergesneeuwd, vaak onterecht. Met podcastmaatje Ron heb ik dit weekend heel wat uurtjes in Remnant 2 gestopt, en wat is die game toch verbijsterend goed en sfeervol! Zondagavond laat hebben we ons stuk gelopen op de laatste eindbaas (denk ik?), dus die moeten we een ander keertje maar weer afslachten.

Ron

Ik heb Remnant 2 gespeeld met Erik en dat was leuk. Erik roept de hele tijd 'Ron en Erik Kampioenen!' en dat motiveert mij om beter mijn best te doen. Verder is mijn 2DS kapotgegaan en dat is natuurlijk droevig nieuws, want de halve eShop staat op dat ding.

Erwin

In A Little to the Left moet je spulletjes ordenen, maar het is niet zo simpel als elke keer alles van groot naar klein rangschikken. Je moet rekening houden met labels, tekeningen en een brutale kat die graag chaos schept. Leuk is dat er vaak meerdere oplossingen per puzzel zijn bedacht, maar als je het niet ziet kun je altijd zeggen: het is goed zo. Ik houd ervan als alles een plekje heeft in huis en deze game geeft datzelfde gevoel, maar dan ontspannen op de bank met een Steam Deck.

Joe

Mijn katachtige monnik heeft een hels weekend achter de rug: rondscheuren door een Mad Max-achtige woestenij, afdalen in een tempel omgeven door vlezige wanden en energieballen mikken op een legendarische eindbaas in een brandende stad. Niet in een digitaal avontuur, maar met pen en papier, dobbelsteenworpen en gesproken woord - tijdens een heus Dungeons & Dragons-vriendenweekend schoten we lekker op met de campagne Baldur's Gate: Descent into Avernus. Die speelt zich toevallig ook nog direct vóór de game Baldur's Gate 3 af. Dus kijk ik alweer reikhalzend uit naar de volgende sessie, met mijn kompanen: een dierengekke druïde annex ijsmonster, een Barbie-halfreus met engelvleugels én een tovenaar met de hand van Vecna. (Ja, díe Vecna.)

Tom

Cross Blitz treedt later deze maand in Early Access, maar ik ben stiekem nog steeds verslingerd aan de gratis demo die sinds afgelopen zomer speelbaar is. Voor nu bestaat de deckbuilder uit een vlotte roguelite-modus, binnenkort volgt een uitgebreid verhaal en ook multiplayer ligt in het verschiet. Als je strategie en kaartjes leggen leuk vindt; houd Cross Blitz in de gaten op Steam.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ron en Erik kampioenen!!!

0
test

Ik vind het altijd leuk om te lezen wat andere mensen spelen, dus leuk artikel. Voor mij was het dit weekend Alan Wake 2

1

Aanbevolen voor jou