De vijf beste voetbalgames van het moment

De vijf beste voetbalgames van het moment

Geen scorebordjournalistiek

De kans is groot dat je dit leest omdat je door het EK voetbal maar geen genoeg krijgt van voetbal. Of omdat Nederland al is uitgeschakeld en je nu iets zoekt om je kater mee weg te spoelen… Hoe dan ook bieden voetbalgames in zo’n geval een uitstekend alternatief. Maar welke games zijn net zo beautiful als de beautiful game zelf? Wij zochten het voor je uit.

·        EA Sports FC24

·        Football Manager 2024

·        Mario Strikers: Battle League Football

·        Pixel Cup Soccer

·        Rocket League

De vijf beste voetbalgames van het moment-65469307

EA Sports FC24

Platforms: pc, PS5, PS4, Switch, Xbox Series X/S, Xbox One

EA Sports FC24, voorheen bekend als Fifa, is een logische eerste keuze in dit overzicht. FC24 laat als game heus een boel te wensen over, maar is overcompleet als het gaat om spelers, teams en modi. Of je nu je eigen droomteam wil samenstellen in Ultimate Team, een carrière als coach nastreeft, of gewoon online een beetje tegen een bal aan wil schoppen; in FC24 kan het allemaal.

Bovendien heeft FC24 een officiële EK-modus. In deze modus kun je ervoor kiezen om het gehele toernooi met een land naar keuze te doorlopen. De landen zijn voorzien van de correcte selecties en doorlopen het toernooi precies zoals in het echt, met een juiste poule-indeling en ingewikkelde KO-fase inclusief de beste nummers drie van de poules.  Zelfs de muziekjes kloppen. Alsof je elke dag Studio Fußball aan hebt staan, maar dan zonder Pierre van Hooijdonk!

EA Sports FC24

Football Manager 2024

Platforms: pc, PS5, Switch, Xbox Series X/S, Xbox One

Sta je liever langs de lijn dan op het veld, dan is Football Manager 2024 de meest voor de hand liggende optie. In deze game neem je immers de rol aan van coach. De opstelling en tactiek, maar ook het scoutingsnetwerk, de ontwikkeling van je spelers, in- en uitgaande transfers; in Football Manager 2024 heb je overal een zegje in. Schuilt in jou een ware Pep Guardiola, of toch helaas slechts een Maurice Steijn?

Football Manager 2024

© Octavio Passos

Mario Strikers: Battle League Football

Platforms: Switch

Heb je even genoeg van al het echte voetbal en zoek je een game die wat minder realistisch is? Dan is Mario Strikers: Battle League Football misschien wat je zoekt. In deze game speel je in teams van vijf en zijn spelregels voor het gemak maar buiten beschouwing gelaten.  Mario en zijn vrienden (en vijanden) beschikken over allerlei unieke moves die deze vorm van voetbal net een beetje minder voorspelbaar maken. Spijkerharde tackles met Bowser of wervelende schoten met Luigi: niets is te gek in Mario Strikers: Battle League Football.

Mario Strikers Battle League

Pixel Cup Soccer

Platforms: pc, Switch

De oudere lezers onder ons zijn mogelijk nog opgegroeid met games als Sensible Soccer, KickOff, of de eerste generatie Fifa’s. Waar tegenwoordig sterspelers middels speciale scantechnologie zo realistisch mogelijk worden nagemaakt, bestonden spelers toen nog uit een handvol gekleurde pixels. Wie dat nostalgische gevoel terug wil krijgen, zit goed bij Pixel Cup Soccer.

Dit spel heeft geen bestaande teams of spelers, maar die zou je in deze grafische stijl toch niet herkennen. Wel heeft de game een handvol toernooien en zelfs een carrièremodus waarin je jouw team naar eeuwige roem mag leiden. Deze pixelart-voetbalgame is lekker casual en arcade, maar niet zo extreem als Mario Strikers. Gewoon voetbal, zonder al te veel gedoe.

Pixel Cup Soccer

Rocket League

Platforms: pc, PS4, Switch, Xbox One

Is Rocket League wel een voetbalgame? Ook hier zijn er twee doelen en één bal. Toch wordt de bal hier niet met de voet beroerd. In Rocket League strijden spelers namelijk met raketauto’s die de bal in het doel van de tegenstander moeten zien te stuiteren.

Dat klinkt makkelijk en Rocket League is dan ook erg toegankelijk, maar alleen geoefende spelers kunnen te midden van deze raket aangedreven chaos precies de juiste skill moves maken om de bal nauwkeurig in het net te krijgen. Het is niet voor niets dat Rocket League al bijna een decennium lang populair is.

Rocket league aerial action

Er waren meer games die we overwogen om op te nemen in dit lijstje, maar omdat veel van die titels inmiddels toch wel wat ouder zijn, hebben ze de definitieve selectie helaas niet gehaald. Enkele iets oudere games die wellicht nog de moeite waard zijn, zijn de op de manga gebaseerde Captain Tsubasa: Rise of New Champions en het Xcom-achtige Football, Tactics & Glory. Ondergetekende zou ook met veel liefde Nintendo Pocket Football Club aanraden, maar helaas is het sinds 2023 al niet meer mogelijk om games via de Nintendo eShop te kopen. Een groot verlies voor ons allemaal. Mis jij nog een toffe voetbalgame? Laat het dan weten in de reacties!

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Rocket League is dan wel met auto's, het is het spel dat juist het dichtst bij de echte voetbalervaring komt. Dit omdat je maar één speler bestuurt en verantwoordelijk bent voor je eigen positionering en balcontact. In al die andere spellen speel je een groep, dat is veel verder verwijderd van het voetbalspel zelf.

[Reactie gewijzigd door Harriebaldi op 2 juli 2024 - 12:38]

0
test

In EA FC heb je ook deze optie, daarvoor moet je bij de Player Career Mode zijn.

0

Pixel cup soccer had ik nog niet van gehoord. Dus dat is wel leuk om daar even naar te kijken. Ik vind het wel jammer dat osg.nl en osm.nl de webbased versies niet zijn meegenomen. Vooral osm bestaat natuurlijk al een hele tijd.

[Reactie gewijzigd door Hatseflats op 2 juli 2024 - 13:47]

0

osm, ik heb nog bij de ontwikkelaar gewerkt in Zoetermeer.

1

Aanbevolen voor jou