10 games die je tijdens de Gamezomer hebt gemist

10 games die je tijdens de Gamezomer hebt gemist

De indiegames van morgen zijn veelbelovend

De Gamezomer-liveshows zitten er op, maar met zoveel showcases en games is het lastig om alles mee te krijgen. De kleinere games sneeuwen wel eens onder door al dat blockbustergeweld. In dit artikel nemen we tien games met je door die je mogelijk hebt gemist de afgelopen weken.

Star Wars Outlaws, Gears of War: E-Day en Fable zitten waarschijnlijk nog vers in het geheugen, maar tal van kleinere titels zijn vaak wat lastiger te spotten. Tenzij je ze gelijk op je digitale verlanglijstje zet van Steam, de PlayStation Store, de Microsoft Store of de Nintendo eShop, raken deze games vaak ondergesneeuwd. Onderstaande tien games maakten tijdens de afgelopen presentaties ook een goede indruk, dus houd je wishlist paraat!

Screenbound

Zowel tijdens de Future Games Show als de Day of the Devs kwam Screenbound voorbij. Beide keren viel het spel op dankzij een uniek concept. Deze platformer is eigenlijk zowel 2D als 3D, maar doet dat op een bijzondere manier. Vanuit het eerstepersoonsperspectief loop je door een driedimensionale wereld, maar heb je ook een handheld vast waarmee je jezelf in 2D ziet. Soms moet je naar het kleine schermpje kijken om vijanden te verslaan die je in de 3D-wereld niet ziet, terwijl je voor andere puzzels juist in de 3D-wereld naar oplossingen zoekt.

Screenbound verschijnt op pc en kun je hier op je verlanglijst zetten, maar heeft nog geen releasedatum.

Watch on YouTube

Neva

Van de makers van Gris komt later dit jaar het sprookjesachtige Neva uit. Net als met de vorige game staat een betoverende grafische stijl hoog in het vaandel, al doet de trailer vermoeden dat ook de aanwezige muziek een belangrijk aspect van de ervaring wordt. In het spel ga je als avonturier Alba samen met een mysterieuze wolf op pad door de natuur. Daarbij kom je geregeld in aanraking met duistere wezens en tal van 2D-platformuitdagingen.

Neva verschijnt op PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch en pc, kun je hier op je verlanglijst zetten en verschijnt in 2024.

Watch on YouTube

While Waiting

Tijdens Day of the Devs was er één titel die je binnen een minuut je haren uit je hoofd laat trekken om vervolgens naar Steam te gaan om deze op je verlanglijst te zetten. Als jonge gast beland je in ieder level in een scenario waarin je moet wachten tot er iets gebeurt, zoals het in de rij staan bij een pretpark, wachten op je bagage bij het vliegveld of het wachten tot de wc vrij is voor een grote boodschap. Als je daar geen zin in hebt, kun je binnen de levels je eigen plezier maken. Met de toevoeging van verschillende uitdagingen per level doet de game ook denken aan Untitled Goose Game.

While Waiting verschijnt op pc, kun je hier op je verlanglijst zetten, maar heeft nog geen releasedatum.

Watch on YouTube

Deer and Boy

Wie zin heeft in een schattige game om bij weg te smelten, moet de beelden van Deer and Boy misschien nog eens bekijken. Binnen een minuut wordt duidelijk dat de reis van een kleine jongen en een nog kleiner hert een speelbare Pixar-film met deze grafische stijl lijkt na te bootsen. De hamvraag is dan ook - hoeveel je als speler uitgedaagd wordt in deze platformer met hier en daar wat puzzeluitdagingen of dat het toch meer lijkt op een wandelsimulator.

Dear and Boy verschijnt op pc, kun je hier op je verlanglijst zetten, maar heeft nog geen releasedatum.

Watch on YouTube

Possessor(s)

Hyper Light Drifter wist in 2016 veel fans van actie-rpg’s blij te maken, terwijl Solar Ash liet zien dat ontwikkelaar Heart Machine niet bang is om met een ander genre te experimenteren. Met het aanstaande Possessor(s) kiest de studio dit keer voor een actie-sidescroller waarvan de stijl nu al van het beeldscherm druipt. Met protagonist Luca verken je in een psychedelisch avontuur een in quarantaine geplaatste stad, terwijl je wordt tegengewerkt door de mysterieuze Rehm.

Possessor(s) verschijnt op pc, kun je hier op je verlanglijst zetten, maar heeft nog geen releasedatum.

Watch on YouTube

Caravan Sandwitch

Lekker ontspannen en toch een pakkend verhaal; dat is de pitch van Caravan Sandwitch, waarin je op zoek moet naar je zus die in deze stralende sci-fi-wereld wordt vermist. Alleen haar gele camper is achtergebleven, waarmee je de open spelwereld verkent, puzzels oplost en materialen verzamelt om het vierwielige bakbeest te upgraden. Van vechten is geen sprake en gezien je niet dood kunt gaan, kun je naar hartenlust zonder enige stress de spelwereld ervaren.

Caravan Sandwitch verschijnt op PlayStation 5, Nintendo Switch en pc, kun je hier op je verlanglijst zetten en verschijnt in 2024.

Watch on YouTube

Tenjutsu

Wie Dead Cells gespeeld heeft, is bekend met de ontwerpen van Sébastien Benard. Nu slaat hij met Tenjutsu een compleet andere richting in. In Secret Garden City regeren misdaadsyndicaten en is het aan de speler om de straten schoon te vegen door rake klappen uit te delen. Met gameplay die doet denken aan Streets of Rage en sfeervolle pixels die dankzij sterke belichting prachtig ogen, maakt het spel nu al een goede indruk.

Tenjutsu verschijnt op pc, kun je hier op je verlanglijst zetten, maar heeft nog geen releasedatum.

Watch on YouTube

Dungeons of Hinterberg

Als Luisia ben je gewapend met een routekaart en zwaard in de Oostenrijkse Alpen, waar je op avontuur gaat in het zogeheten Hinterberg. Eenmaal daar wordt al snel duidelijk dat monsters in grote getallen overwonnen moeten worden en dat de verschillende kerkers in het gebied ook nog eens vol puzzels zitten. Het is dan ook geen wonder dat de game al snel aan Zelda doet denken, maar dan met omgevingen die doen vermoeden dat er een kleurenexplosie heeft plaatsgevonden.

Dungeons of Hinterberg verschijnt op Xbox Series X/S en pc, kun je hier op je verlanglijst zetten en verschijnt op 18 juli 2024.

Watch on YouTube

Eriksholm: The Stolen Dream

Dishonored-, Splinter Cell-, en Hitman-fans wachten al een tijdje op een nieuwe stealthgame waarin ze mogen rondsluipen en hun best moeten doen om niet ontdekt te worden. Eriksholm: The Stolen Dream wil dat gat opvullen, maar doet dit wel via een ander camerastandpunt dan gebruikelijk. Een isometrische camera volgt protagonist Hanna in haar missie om haar vermiste broer te vinden in de Noorse stad Eriksholm.

Eriksholm The Stolen Dream verschijnt op pc, kun je hier op je verlanglijst zetten en verschijnt in 2025.

Watch on YouTube

Petal Runner

Wie retrogames een warm hart toedraagt, lijkt zich met Petal Runner op te kunnen maken voor een nostalgische trip naar de welbekende goede, oude tijd. Grafisch ziet het spel er namelijk uit alsof de game voor de Game Boy Color gemaakt is. In deze slice-of-life rpg speel je als Cali en Kira, die in het cyberpunk-achtige Sapphire Valley onbedoeld op een mysterie stuiten.

Petal Runner verschijnt op pc, kun je hier op je verlanglijst zetten, maar heeft nog geen releasedatum.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou