oidhipson

 • oidhipson heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Nieuwe Superhot-game met Japanse setting aangekondigd

 • Qinneth heeft gereageerd op je bericht:

  Allemaal goede redenen om tegen alcohol te zijn… , en toch zijn er nog mensen die ze verdedigen. 'Ik heb er toch geen last van', denk je misschien. ….' Tja, voor jou maakt het misschien niet zo veel uit als je toch niet van plan bent ze te kopen, of slechts af en toe je een biertje of wijntje haalt om jezelf te belonen. Maar je bent niet alleen op de wereld.

  Consumenten zoals jij, die af en toe eens een drankje kopen, kunnen de uitgevers gestolen worden….


  Dit was het eerste waar ik aan moest denken, ik ben heel erg voor het beschermen van kwestbare groepen, maar we moeten oppassen het te snel te door te trekken. (En ja ik heb het hierboven natuurlijk een beetje flauw aangepast ;))

  @oidhipson Op alcohol zitten bovendien leeftijds-restricties en je kan het niet zomaar overal kopen zonder sociale controle. Een beetje scherpe caissière bij de Jumbo of Gall & Gall weerhoudt je van het kopen van alcohol als je niet aan de leeftijdseisen voldoet. En als je als alcoholist, stinkend naar het bier, een winkel binnenkomt, dan wordt je geweigerd. Winkels die alcohol verkopen staan dan ook onder strenge controle en er worden regelmatig hoge boetes uitgedeeld door overheidsinstanties die hiervoor verantwoordelijk zijn.

  Je gaf het zelf al aan dat het een beetje een flauwe vergelijking is, maar als we toch deze vergelijking doortrekken, dan zou al het bovenstaande wat ik heb vermeld als regelgeving voor alcohol ook van toepassing moeten zijn op het gok-element van bepaalde games. Leeftijdscontrole, weigering van klandizie als overdaad wordt geconstateerd, en controle door externe partijen. En dat wordt dus op het moment helemaal niet gedaan, game ontwikkelaars kunnen doen wat ze willen en schijt hebben aan de maatschappelijke gevolgen want winst is belangrijker dan moraliteit.

  bij het artikel Waarom iedereen tegen lootboxes zou moeten zijn

 • oidhipson heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Waarom iedereen tegen lootboxes zou moeten zijn

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord