marco300

 • marco300 heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Schrijver van Anthem voor tweede keer bij BioWare vertrokken

 • marco300 heeft gereageerd op een bericht van

  kleinekoosjer .

  Wauw.. 2 stukken binnen 1 minuut over het zelfde onderwerp.. (beide met de gebruikelijke negatieve lading jegens Microsoft.. lekker bezig weer)..

  Digitale verkoop van software/games is nu eenmaal de toekomst. Of dat in directe verkoop of in abonnement vorm gebeurt is niet belangrijk. Er zijn al zoveel voorbeelden waarin dit een succes blijkt (en terecht ook, zolang er wel eerlijke prijzen worden gerekend):
  Muziek industrie (het online kopen (mp3 of fysiek) van muziek is inmiddels net zo normaal als naar de platenzaak te lopen.. misschien wel normaler.
  Film industrie (de komst van streamdiensten als Netflix betekende het einde van de videotheken.. echter de bioscopen bleven omdat zij eerste pick hebben). Het gebruikersgemak van een filmpje thuis op te zetten ipv naar de videotheek is echter door iedereen omarmt.
  Games: De PC is eigenlijk het grote voorbeeld. De PC kampte altijd veel met problemen door illegale verspreiding van software. Dat zal allicht nooit verdwijnen, maar zij hebben de drempel wel verlaagd dmv diensten als Steam en MS Store. Jullie schrijven in jullie stuk van 1 minuut geleden 'en de voor sommige gamers nog onbegrijpelijke Play Anywhere-functie met Windows 10.' Wat is hier onbegrijpelijk aan? Dit principe kent alleen maar winnaars.. Alsof ik als Xboxer nu ga roepen dat ik liever niet heb dat 'mijn' exclusives op de pc uitkomen.. Nee ik zeg: 'vet! tof dat de pc gamers ook die games kunnen spelen, fix een (eerlijke) cross-play en knallen maar!
  De schreeuw om exclusives is alleen maar egoïstisch.. Zo van kijk mij nou.. Uiteraard mag een console zijn eigen smoelwerk hebben door wat iconische games.. maar uiteindelijk is het natuurlijk cooler dat iedereen alles kan spelen. Of niet? Maar goed.. dat is een ander onderwerp..

  Oke waar waren we? .. oh ja Gamepass.. wat is er raar aan gamepass? Is het niet gewoon een uitgebreide versie van Games with Gold? Daar hoor je volgens mij niemand over. Iedere maand als je een Gold Abo hebt krijg je 4 games 'gratis' en voor niets, bovenop het feit dat je gold nodig hebt om Live te gaan. Een mooi gebaar, ik kijk er altijd naar uit, soms valt het mee, soms tegen.. it's all good.
  Nu breidt Xbox het uit. Een maandelijks abonnement waar je wel 100+ games per maand voor kan spelen. . Niks mis mee lijkt mij. Het zijn meestal de spellen die in de winkels in de budget bak liggen, sommige al met gold meegegeven zijn. Wat MS hier doet is het verlengen van de levensduur van games die anders in de vergetelheid raken.. Wederom; niks mis mee. Gamers spelen games die ze anders allicht nooit gespeeld zouden hebben en de makers krijgen nog een aandeeltje mee waar ze anders naar konden fluiten. 1op1 vergelijking met een dienst als Netflix dus..
  Dat MS nu de 1st party games toevoegt aan dit geheel is ook minder vreemd dan men denkt..
  Vergelijk dit gewoon met de Netflix original series en fillms als Breaking Bad en je bent er al..
  Die zijn ook voor het eerst te zien op hun dienst en zijn vaak de reden dat een klant voor hun dienst kiest. Daarmee onderscheid je je van de rest.. MS toont hiermee ballen.

  Ik zal niet ontkennen dat het ook mijn voornaamste reden gaat zijn om de gamepass aan te schaffen. Dus ja, het werkt (knappe strategie als je het mij vraagt). Dat ik er een hele batterij aan wat oudere games bij krijg (waar trouwens echt wel wat pareltjes tussen zitten) is alleen maar mooi meegenomen..

  Retailes moeten slim omgaan met dit concept. Allicht is het een klap op de markt, maar platenzaken bestaan ook nog, bioscopen bestaan ook nog.. een gameshop zal altijd bestaansrecht hebben. Een Oostenrijkse retailer kan nu wel stoer roepen dat ze willen stoppen met de verkoop van de Xbox.. maar dan gaat gewoon zijn naaste concurrent er meer verkopen..

  En wat nou als dit allemaal een succes blijkt? Hoe lang duurt het voordat Sony en Ninetendo mee gaan doen met een logische vergelijkbare service? Gaat meneer de Oostenrijker dan ook zeggen dat hij gaat stoppen met het verkopen van Sony en Nintendo?? Ben ik erg benieuwd wat hij dan wel gaat verkopen in zijn gamewinkeltje.. want er blijft niet veel over dan.

  Mensen, we leven in 2018.. de digitale revolutie is al gaande sinds het internet de lucht in is..
  Omarm dit soort initiatieven en surf mee op de golf.. tegen de stroom in zwemmen wordt steeds lastiger en uiteindelijk verlies je het toch wel.. Wij gamers worden er echt niet minder op , er is alleen maar een makkelijkere toenadering naar meer content… mits ze de prijzen eerlijk houden natuurlijk zal ik verdigitalisering toejuichen!

  bij het artikel Nederlandse winkels zijn verdeeld over Xbox Game Pass

 • marco300 heeft gereageerd op een bericht van

  casualkiller .

  Voor iemand zoals mij (en vele andere die fysiek verzamelen) is dit hele digitale only een vloek (en een zegen in het geval van mijn psVR verzameling :) ) Maar ms doet het op zijn minst goed door de games te laten downloaden en niet te streamen zoals sony (verschrikkelijk)

  maar de hamvraag voor mij is natuurlijk: waar vind ik over 10-15 jaar nog een digitale game als er geen physieke versies meer van bestaan dankzij digital only, en de publisher faiiliet is, en de servers down ? hoe worden deze games gepreserveerd ?

  En als je ziet hoe dat nu al gebeurd met games als PT , of enkele oudere sega titels waar de licenties zijn van verlopen ( Outrun C2C op ps3, en Afterburner Climax bv, niet meer te koop digitaal en nooit een fysieke release..)


  Aan de andere kant zie ik natuurlijk ook wel dat er een hele generatie nu opstaat die met digitaal only opgroeit en het geen ene fuck kan schelen en fysiek maar ruimte innemend en dom vinden (schijfje verwisselen lol is dit 2001 ofzo …maar dat komt wel als je ouder word en een midlife crisis krijgt haha dan wil je die oude ervaringen ineens weer herbeleven..) , maar voor mij, digital only, nee dank u.

  bij het artikel Nederlandse winkels zijn verdeeld over Xbox Game Pass

 • marco300 heeft een reactie geplaatst

  bij het artikel Programma gebruikt Arma 3-beelden in item over Syrische oorlog

 • marco300 heeft gereageerd op een bericht van

  fonsrutte .

  Nice, even 1 maandje game pass aanschaffen

  bij het artikel Update: Rise of the Tomb Raider komt naar Xbox Game Pass

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord