Game info

Super Mario 3D World

Super Mario 3D World is een game in de stijl van Nintendo 3DS-titel Super Mario 3D. De game wordt ontwikkeld door het Nintendo-team dat ook verantwoordelijk was voor de Super Mario Galaxy-games. In Super Mario 3D World kunnen spelers met vier verschillende personages op verkenning gaan in verschillende 3D-levels. Daarbij kan er gekozen om met Mario, Luigi, Toad en Princess Peach aan de slag te gaan. Net als in Super Mario Bros 2 heeft elk personage zijn eigen specifieke vaardigheden. Zo kan bijvoorbeeld Toad sneller rennen en heeft Princess Peach de mogelijkheid om door de lucht te zweven. In de verschillende levels is het mogelijk om met elkaar te werken, maar is het ook mogelijk om het leven van de andere speler zuur te maken. De game kent een nieuwe powerup in de vorm van een catsuit, waarmee de speler muren kan beklimmen. Daarnaast kan er een speciale item worden opgepakt waardoor personages in tweeën splitsen. Wordt dit item nogmaals opgepakt, dan zijn er in totaal vier personages die synchroon naast elkaar lopen.

Nieuwste review

Super Mario 3D World is een ijzersterk en prachtig ogend vervolg op 3D Land, maar na de duizelingwekkende hoogtes van de Galaxy-games voelt deze consoleplatformer toch als een stapje terug: de gameplay op de grond geeft Nintendo niet de mogelijkheid om zoveel nieuwe elementen te introduceren. Ondanks die teleurstelling is 3D World een enorm gevarieerd en gebalanceerd avontuur waar zowel nieuwkomers als ervaren rotten uren plezier aan kunnen beleven.

8,5
Score
85
Score: 85
  • Pluspunten
  • Eindelijk een driedimensionale Mario-platformer in HD, gevarieerde gameplay die voor zowel nieuwe spelers als hardcore gamers in balans is, vierspelermodus leuk voor avonden met vrienden
  • Minpunten
  • Doet weinig nieuws ten opzichte van Galaxy en 3D Land, vierspelermodus is te chaotisch in moeilijkere levels

Artikelen

Screenshots