Game info

Halo: Reach

Halo: Reach speelt zich af voor de allereerste Halo. Nog voor de gebeurtenissen uit de eerste Halo was het verre van vreedzaam in het universum. De mensheid, verwikkeld in een hevige oorlog met de buitenaardse Covenant, vocht het conflict met de aliens op allerlei exotische locaties uit. De buitenaardse kolonie Reach is het strijdtoneel van deze Halo-game, waarin een eenheid van zes Spartan elitesoldaten het voor de mensheid opneemt tegen het buitenaardse gespuis. Net als de eerste drie delen uit de serie is Halo: Reach een First-Person Shooter, wat betekent dat je de actie in dit schietspel vanuit de ogen van de hoofdpersoon ziet. Nieuw in de game zijn onder andere een aantal nieuwe futuristische wapens en de mogelijkheid om in voertuigen van burgers te stappen. De game bevat ook een multiplayermodus. Halo: Reach is gedeeltelijk gebaseerd op het boek Halo: The Fall of Reach. Het gevecht om deze planeet is ook één van de belangrijkste gevechten in het Halo-universum. Zonder al te veel te verklappen loopt deze strijd voor de mensheid niet al te best af en blijft de held uit de eerste drie Halo games, John-117 (beter bekend als de Master Chief), als eenzame strijder over.

Nieuwste review

Hoewel hype altijd als een zware factor meeweegt bij de anticipatie van bigbudgetgames als Halo, lijkt alle marketingrumoer ditmaal moeiteloos te worden gerechtvaardigd. De jarenlange ervaring die Bungie met Halo heeft opgedaan lijkt de serie naar een nieuw hoogtepunt te hebben getild. Halo: Reach zal nooit dezelfde impact op het shootergenre hebben als de eerste Halo ooit had. In die zin is Reach ook niet enorm vernieuwend. Als het echter op kwaliteit en kwantiteit aankomt, gaat deze nieuwste telg in de serie moeiteloos over al zijn voorgangers heen. We pinken een traantje weg bij de wetenschap dat Bungie de serie definitief achter zich laat, maar een beter afscheidscadeautje hadden we ons eigenlijk niet kunnen wensen. Halo: Reach is zonder twijfel de beste Halo-titel ooit.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Kwantitatief van ongekend hoge waarde, vernieuwingen in multiplayermodus, sfeer, variatie en opbouw in singleplayer-ervaring, lust voor het oog
  • Minpunten
  • Singleplayer van relatief korte duur, enkele kleine foutjes

Artikelen

Screenshots