Weekoverzicht

Nieuws van de Week: Fortnite: Battle Royale viert Valentijnsdag

En verder heeft Activision bevestigt dat Treyarch bezig is met een nieuwe Call of Duty en Dontnod krijgt releasedatum

Geschreven door Bob van der Laan op
In het Nieuws van de Week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Nintendo heeft een video uitgebracht waarin Super Mario Odyssey-producent Yoshiaki Koizumi verschillende vragen van fans beantwoordt.

Een van de vragen is of de grote bol met stippen op het hoofd van personage Toad, daadwerkelijk onderdeel van zijn hoofd is, of een hoed. Zo kon het personage in de oude tekenfilmserie van Mario de als een paddenstoel gevormde bovenkant van zijn hoofd halen. Koizumi bevestigt in de video echter dat het een onderdeel is van Toads hoofd.

Antwoorden op deze en vele andere vragen zijn te zien in onderstaande video. Zo heeft Koizumi het over geheimen in Super Mario Odyssey en waarom Mario geen navel heeft in het spel, maar wel tepels.

Grand Theft Auto 5 is inmiddels meer dan 90 miljoen keer verscheept. Dat laat Take-Two weten tijdens een gesprek met investeerders.

Het succes van de game is mede te danken aan het feit dat het spel na een release op PlayStation 3 en Xbox 360 ook op PlayStation 4 en Xbox One uitkwam. Ook de pc-release helpt mee. In november werd aangekondigd dat er 85 miljoen exemplaren waren verscheept. Er zijn dus zo'n 5 miljoen exemplaren van de game rond de feestdagen verscheept.

Take-Two meldt dat er in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2018 recordbedragen zijn uitgegeven in Grand Theft Auto Online.

De laatste aflevering van Dontnod Presents Vampyr is nu uit en als bonus laten de ontwikkelaars aan hun fans weten wanneer het spel uitkomt. De duistere game zal vanaf 5 juni 2018 beschikbaar zijn voor PS4, Xbox One en pc. De game is eerder al uitgesteld. Origineel zou het spel namelijk vorig jaar in november verschijnen. In september 2017 besloot Dontnod de release uit te stellen om de kwaliteit te verbeteren.

Naast de onthulling van de releasedatum behandelt deze aflevering hoe gameplay en narratieve elementen samenwerken en hoe dit anders is dan bijvoorbeeld een film. Verder vertelt Dontnod hoe zij trachten het verhaal van Vampyr te vertellen met de speler in de hoofdrol. Bekijk de volledige serie hier of bekijk aflevering één, twee en drie op Gamer.nl.

Vampyr speelt zich af in Londen kort na de Eerste Wereldoorlog. Hoofdrolspeler Jonathan is een dokter die terugkomt van een reis en op mysterieuze wijze een vampier is geworden. Hij begrijpt zelf niet wat er aan de hand is en worstelt met de realiteit dat hij met regelmaat iemand moet vermoorden. In Vampyr kiest de speler zelf wie hij opoffert. Elk personage heeft een eigen karakter en achtergrond. Wanneer Jonathan

Kruisbogen komen naar Fortnite: Battle Royale tijdens Valentijnsdag-event

Details over het Valentijnsdag-evenement in Fortnite: Battle Royale zijn bekendgemaakt.Het evenement brengt een nieuw wapen naar Fortnite: Battle Royale, namelijk de kruisboog. Dit wapen is goud met roze en heeft een vizier. Tevens is het kruisboog stiller dan de meeste wapens. De pijlen die worden gebruikt zijn een type ammo dat niet op kan gaan. Deze wapens kunnen op de grond of in schatkisten gevonden worden en een rare of epic zeldzaamheid hebben.

Ook worden er nieuwe skins van een Cupido-standbeeld en een teddybeer-pak toegevoegd. Save the World-spelers krijgen ook nieuwe missies in dit thema. Verder worden meerdere algemene fixes doorgevoerd.

Onder andere zijn er aanpassingen gemaakt aan de tijdelijke gamemodus Shooting Test #1. Vanaf heden kan deze alleen nog maar in Solo-modus gespeeld worden, zonder andere spelers. Ook zijn er in de Shooting Test wat zakeen veranderd voor shotguns en scoped assault rifles. Verder zijn er bugs opgelost die er onder andere voor zorgden dat spelers van daken af gleden of ervoor zorgden dat voorwerpen in de winkels verdwenen. Tenslotte is het harde en hoge geluid van Chomp Jr's pikhouweel aangepast. Ga voor alle details naar de Fortnite-website.

Game Mania opent zaterdag nieuwe Concept Store in Amsterdam

Een "hypermoderne" Game Mania Concept Store wordt binnenkort geopend in Amsterdam met een feestje. De winkel op Ceintuurbaan 139 te Amsterdam is een tijdje gesloten geweest voor verbouwingen, maar deze zijn nu klaar. Het filiaal wordt een "hypermoderne Concept Store" waar schappen ingeleverd worden en vervangen worden met LED-schermen en consoles die vrij bespeeld mogen worden door bezoekers. Volgens Game Mania fungeert de vestiging zo "niet alleen als winkel, maar ook als verzamelplek voor liefhebbers van games". De nieuwe winkel is het resultaat van Game Mania's "nieuwe visie om de gamebeleving voorop te stellen".

Op touchscreens kunnen nieuwe, maar ook aankomende spellen gezien worden. Zo kunnen bezoekers direct zien of de game die zij zoeken op voorraad is, of kan er een pre-order geplaatst worden. Ook staan de exclusieve voordelen voor de pre-order erbij vermeld. Volgens Game Mania is er zo een groter game-aanbod, maar is er tegelijkertijd meer winkeloppervlakte voor de consoles.

Naast het beschikbaar maken van consoles voor bezoekers organiseert Game Mania ook evenementen in de winkel. Op 10 februari zijn er bijvoorbeeld een meet and greet met gaming-YouTubers en een Dragon Ball FighterZ-toernooi.

De winkel wordt op 10 februari feestelijk geopend. Naast de bovengenoemde meet and greet en het toernooi krijgen de eerste honderd bezoekers een goodiebag. Onder bezoekers die een puzzel op weten te lossen worden tevens twee Nintendo Switch-consoles verloot. Voor een poging moet er wel een aankoop gedaan worden. Tenslotte zijn er een aantal aanbiedingen. Zo krijgen de eerste honderd bezoekers die een Xbox One-controller aanschaffen Dead Rising 4, Quantum Break, Sunset Overdrive Day 1 Edition en de Halo Master Chief Collection.

'Red Dead Redemption 2 krijgt battle royale-modus'

Er is mogelijk veel informatie over zowel de singleplayer als online multiplayer van Red Dead Redemption 2 gelekt. De website Trusted Reviews zegt sinds augustus vorig jaar op een gelekt document met info over de nieuwe Rockstar-game te zitten, maar kon deze info tot voor kort niet verifiëren. De info kwam ook met enkele screenshots, die inmiddels vrijwel overeen komen met officieel uitgebrachte video's en screenshots. Vandaar dat Trusted Reviews de info nu wel naar buiten brengt.

De website heeft veel informatie over zowel de singleplayer als multiplayer van de game naar buiten gebracht. Het hoofdpersonage in de game zou Arthur Morgan heten. De open wereld van RDR 2 is daarbij ook via trein af te reizen. Treinen zouden worden beschouwd als kleine steden op zich en unieke personages en gesprekken bevatten. Ook zijn er mijnkarretjes om in te rijden.

Er zijn diverse bezigheden voor spelers om zich mee te vermaken, waaronder pokeren en vissen. Spelers kunnen verschillende soorten vissen vangen, afhankelijk van wat voor aas men gebruikt. Heel de game kan daarbij in een eerstepersoonsperspectief worden gespeeld. Ook zullen het verhaal en het verloop van missies zich aanpassen aan wat voor keuzes mensen tijdens het spelen maken.

De lek claimt ook info over de online modus te hebben. Zo kunnen spelers dezelfde open wereld als die van de singleplayer online met andere spelers verkennen, vergelijkbaar met GTA Online. Er komt echter ook weer een speellijst met drie modi: Battle Royale, wat vergelijkbaar lijkt met de populaire game PlayerUnknown's Battlegrounds, Revive and Survive, een deathmatch modus, en Money Grab, waarbij zakken met geld gestolen moeten worden en naar het kamp worden teruggebracht. Rockstar zelf heeft nog niets van dit alles bevestigd. Red Dead Redemption 2 verschijnt op 26 oktober voor PlayStation 4 en Xbox One.

Red Dead Redemption 2

Duitsland gaat mogelijk videogames met lootboxes verbieden omdat het gokken aan zou sporen.

Dat vertelt de voorzitter van de Duitse toezichthouder voor jeugdmediabescherming Wolfgang Kreißig aan Die Welt. Dit is naar aanleiding van een onderzoek aan de universiteit van Hamburg. Daaruit blijkt dat games steeds meer elementen van gokken bevat. Ook is het "typerend" dat het grootste gedeelte van de inkomsten van maar een klein aantal spelers afkomstig is.

Die Welt meldt dat het Pay to Win-verdienmodel in 2016 wereldwijd maar liefst acht miljard Euro opleverde. Ze melden tevens dat dit in 2017 vermoedelijk ruim tien miljard euro was.

Ook de Nederlandse kansspelautoriteit doet sinds november onderzoek naar lootboxes. Als uit dit onderzoek blijkt dat het hier inderdaad om gokken gaat, dan zouden lootboxes in de toekomst verboden kunnen worden. In 2016 werd een wetsvoorstel aangenomen door de Tweede Kamer, dat nu nog door de Eerste Kamer moet komen.

Lootbox

Ontwikkelaar Treyarch werkt aan de nieuwe Call of Duty-game die eind dit jaar moet verschijnen, zo bevestigt Activision Blizzard.

Dat gaf de uitgever aan tijdens een gesprek met investeerders. De game moet het vierde kwartaal van dit jaar verschijnen. Activision "kan niet wachten om meer te delen" over de titel.

Treyarch is de ontwikkelaar van de Call of Duty: Black Ops-games. Afgelopen week ging het gerucht al dat dit jaar Black Ops 4 zou verschijnen, die zich meer in de huidige tijd zou afspelen in plaats van de verre toekomst. Dit is echter nog niet bevestigd.

Call of Duty Black Ops 3

Mario Kart Tour op mobiel wordt 'free-to-start'

De CEO van DeNa, Isao Moriyasu zegt dat de recent aangekondigde mobiele versie van Mario Kart Tour free-to-start wordt.

Vorige week werd onthuld dat Mario Kart Tour naar mobiele apparaten zou komen. Volgens Takashi Mochizuki, een tech reporter van The Wall Street Journal, wordt Mario Kart Tour free-to-start. Wat dit precies betekent is nog onduidelijk, maar naar alle waarschijnlijkheid zal het net zo uitpakken zoals het geval was bij Super Mario Run. Bij dit eerste mobiele avontuur van Mario waren de eerste drie levels gratis. Vervolgens zijn de resterende levels te ontgrendelen voor tien euro.

Vooralsnog is er niet veel bekend rondom de smartphonegame. De Mario Kart-game is vóór maart 2019 in de App Store en Google Play Store beschikbaar.

'Nieuwe Bandai Namco-shooter en Ridge Racer exclusief voor Switch'

Een LinkedIn-pagina meldt dat Bandai Namco een nog onbekende shooter en Ridge Racer 8 exclusief naar Switch brengt.

De LinkedIn-pagina van Bandai Namco Singapore-werknemer Shawn Pitman noemt zowel een exclusieve first person shooter / adventure voor Switch, als Ridge Racer 8, tevens exclusief voor Switch.

Over beide titels is nog niets bekend. Daarbij heeft Bandai Namco nog niets bevestigd over deze games. Hoewel Bandai Namco Singapore een aantal vacatures heeft staan op zijn website, valt er niets te lezen over de mogelijke games waar aan gewerkt wordt. De LinkedIn-pagina van Pitman maakt echter ook melding van Ace Combat 7, een game waarvan wel bekend is dat die in ontwikkeling is.

Het feit dat een exclusieve Switch shooter / adventure wordt genoemd, heeft fans doen speculeren dat het bedrijf aan Metroid Prime 4 werkt. Het is vooralsnog niet bekend welke ontwikkelaar aan de aangekondigde Nintendo-game werkt. Daarbij wordt de Metroid Prime-reeks vaak een first person adventure genoemd, maar bevat het ook shooterelementen. Wederom is dit niet bevestigd.

Dit artikel delen:

Lees meer

Review: Sennheiser GSP 600 Gaming Headset Review: Game of Thrones Cluedo
0

Reacties op: Nieuws van de Week: Fortnite: Battle Royale viert Valentijnsdag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.