Stap 1

De eerste stap was het maken en zoeken van materiaal. Recente games, meerdere genres anders gezegd diversiteit. Uiteraard kon Spyro niet ontbreken in de intro! Na het monteren en steeds maar weer controleren op fouten kwam de volgende stap: de muziek.

In mijn hoofd had ik een soort van dance nummer. Eén probleem.... dit had ik nog nooit gedaan. Meestal maak ik muziek met 'echte' instrumenten zoals de (elektrische) gitaar, cello, viool, piano en meer van dit. Het zijn dus instrumenten met een akoestische klank over het algemeen. Hoe begin je in vredesnaam een dance nummer?

Beat it

De beat oftewel het ritme leek me het belangrijkste en daar ben ik ook mee begonnen. Eerlijk gezegd waren het de afgelopen dagen alleen maar klooien en pielen met rare geluiden. Geforceerd muziek maken lukt niet! Dan maar even Football Manager 2012 spelen, met de radio aan om inspiratie op te doen want in FM2012 zit geen muziek. Vele uren later, maar dan ook vele, was het te laat om nog muziek te maken. Een verloren dag! Balen!


De daarop volgende dagen ben ik als een soort DJ gaan leven, de hele dag herrie! Ik heb geluisterd naar Armin van Buren, Nero, Daft Punk en ga maar door maar het kopiëren van anderen lukt maar slecht vanwege de breedte wat betreft het geluid. Uiteindelijk had ik twee nummers gemaakt. Ik ben verre van tevreden. Blijkbaar kun je in een week geen DJ worden, haha.

Gunst

Afgelopen nacht heb ik alles gemonteerd met de muziek en de ingevoegde geluiden. Nu was ik benieuwd of jullie aan kunnen geven welke versie het beste is. Optie 3 is niet door mij gemaakt, maar geeft wel een apart contrast. Optie 1 en 2 zijn door mij gemaakt. Hieronder kun je de video bekijken. (vind je trouwens alles slecht? Dan maakt dat niks uit hoor! Voor mij is het ook nieuw).

> Video op Youtube bekijken!