Inhoud is stijl?

Het is waarschijnlijk wel duidelijk dat ik een serieus onderwerp aansnijd in mijn artikelen. Op zijn tijd heb ik ook wat lastige medische termen, of ingewikkelde maatschappelijke problemen. Hoe pak je dat aan? Wie wil je bereiken met de artikelen? En nog vele malen belangrijker hoe maak je het leuk!

Artikelen worden al gauw te lang. Het kan dan erg interessant zijn, maar met 500 woorden iets uitleggen kan natuurlijk niet! Voor wie schrijf ik dan? Mijn doelgroep probeer ik zo breed mogelijk te houden. Dit doe ik door keuzes te maken in de manier van schrijven. Informeel of formeel? Ik schrijf af en toe door mezelf vragen te stellen, dit klinkt natuurlijk erg raar. Maar het maakt het vele malen makkelijker om te lezen. Ik maak dus een afweging om in artikelen mezelf vragen te stellen, dit puur ter verduidelijking. Vele malen ingrijpender is mijn keuze dat ik informeel schrijf. Taal technisch gezien schrijf ik zelfs ik spreektaal met woorden zoals maar en dus.

De keuze

Het is misschien een aparte keuze om informeel te schrijven, zeker met de onderwerpen die ik behandel. Alleen het is voor mij belangrijker dat de artikelen leuk zijn! Geschiedenis om maar een voorbeeld te noemen kan ontzettend saai zijn! Als het in een andere vorm wordt aangeboden en minder formeel overkomt kan het ineens een breder publiek bereiken, raar? Het is erg belangrijk hoe iets aangeboden wordt, daarom heb ik voor mijn eigen methode gekozen.

Toch correct?

Het is nu duidelijk waarom ik welke stijl hanteer. Toch ben ik af en toe behoorlijk serieus in de artikelen. Schrijven is ook iets heel persoonlijks. Meestal gebruik ik eigenaardige vergelijking om het duidelijker te maken, de vorige keer had ik het zelfs over groene pannenkoeken! Elke schrijver heeft zijn eigen persoonlijkheid, je kunt hem of haar een blauwe T-shirt aan doen met daarop een afbeelding van My Little Pony of je kunt hem of haar een Mart Smeets trui aandoen erg veel veranderd er niet. Alleen het aanzien veranderd. Dit doe ik ook met het schrijven. Ik doe Gamemind een bepaalde trui aan, het plaatje en de manier waarop artikelen gelezen worden veranderd. Toch blijf ik mezelf en gebruik ik de woorden die ik vind passen, tel daar mijn serieuze kant bij op en je komt uit bij een informeel correct Gamemind!

Update

Een tijdje geleden kwam ik de compositie tegen van Never forget in Halo 3, en ik ben er meteen mee aan de slag gegaan! Ik heb meerdere versies gemaakt, de volledige met een heel orkest, een uitgekleed orkest (figuurlijk) en als laatste heb ik 1 met enkel het piano spel. Het gaat hier om het complete orkest, in deze versie. Je kunt het horen op Youtube, net geupload! (film achtig gemaakt)