Zoals de meeste van jullie (laten we het maar toegeven: het is een klein clubje vaste bezoekers bij de community-artikelen) al wel gemerkt zullen hebben, heeft mijn bezoek en gebruik van gamer.nl een bijzonder wisselvallig karakter. Als je er een grafiek van maken zou je waarschijnlijk bij een golf uitkomen. Na een lange stilte bestook ik dan plots weer allerlei artikelen met commentaar. Want hoe lang het ook duurt, uiteindelijk lees ik altijd (bijna) alles dat hier verschijnt.

Online Daten

Enige tijd geleden noemde ik het idee dat al langer in mijn hoofd rondzweefde: een community playdate. Een positieve reactie was het gevolg, maar helaas bleek een fysieke bijeenkomst toch net wat te veel van het goede. Maar iedereen was enthousiast over het opzetten van online bijeenkomsten en zo de community van de PC naar de Xbox, PS3 en Wii over te brengen. … besloot zelfs om er een forum voor te maken en bombardeerde ondergetekende tot administrator. Natuurlijk voelde ik me ontzettend vereerd, maar door die eerder genoemde golf heb ik daar toch op terug moeten komen.

Ik heb er namelijk weer een drukke periode opzitten en geplaagd (het is maar wat je als een plaag ziet) door een intensieve studie (Liberal Arts & Sciences aan de University College Utrecht), werkzaamheden voor een amateurkrant, en fanatiek sporten, was er erg weinig tot geen tijd om te gamen de afgelopen weken. Zelf zal ik dus niet zo veel van de partij zijn bij zulke playdates, maar ik moedig iedereen ten zeerste aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van het forum, want ik vind het een fantastisch initiatief en wie weet komt er dan toch ooit eens die LAN-party waar ik stiekem nog altijd van droom.

Marcel, Frank, Gerard?

Daarnaast was ik benieuwd of er al iets meer bekend is over de rol die de community gaat spelen hier op gamer.nl. Het laatste nieuws dat ik me kan herinneren is dat de redactie erg druk bezig was met de E3 en daarom weinig tijd had om er op in te gaan. Ik weet dat het najaar alweer voor de deur staat, maar ik hoopte dat er ondertussen toch al weer wat meer duidelijk zou zijn geworden. Dus, hoe zit dat nou eigenlijk?

Een Gevaarlijke Belofte

Aangezien dit amper een fatsoenlijke weblog genoemd kan worden, beloof ik dat ik deze week een andere zal posten die iets amusanter zal zijn. En nu maar duimen dat ik die zelf-opgelegde deadline haal. Ik lees in ieder geval alles dat jullie schrijven, dus ga daar vooral mee door!