Splinter Cell!

En game die vele zullen kennen van naam, uiterlijk van de character, setting of misschien wel de stem.

Het eerste deel van Splinter Cell kwam uit in 2002. Het is een driedimensionaal (3D) actieavonturenspel, gemaakt met de Unreal Engine 2. Het is het eerste deel in de Splinter Cell-serie die door Tom Clancy verzonnen is. Het spel volgt de activiteiten van de fictionele Amerikaanse geheim agent Sam Fisher die werkt bij de National Security Agency. De stem van Sam Fisher is ingesproken door de acteur Michael Ironside.

De stem van Splinter Cell is dus begonnen met Michael, nee niet onze Michael B. maar Michael Ironside. Mister Ironside voor uw allen. Deze man heeft de Splinter Cell voice van Sam Fisher tot een hoogte weten te brengen.

http://youtu.be/LqDIDMqxH1o

Wait….What~!?

Maar wat schets mijn verbazing, de nieuwe Splinter Cell is voorzien van een hele andere voice.Michael Ironside heeft deeltje 1, Pandora Tomorrow, Chaos Theory, Essentials, Double Agent en Conviction op ze naam staan.

Maar wat gebeurt er, de hoofdpersoon Sam Fisher krijgt een make over. En dan niet een makeover die je moeder nodig heeft. Naja misschien ook wel. Ze ruige snor en baard zijn geschoren. En dan niet alleen kwa uiterlijk neen ook nog eens de baard in de keel. Michael Ironside is ingeruild en de voice is voor de fans van de eerste delen niet om aan te horen. Waarom? Is Michael Ironside te duur geworden? Of is het om het mainstream public meer te kunnen aanspreken?

http://youtu.be/7aY0QlczrxQ

Gameplay

De Singleplayer heeft dus een aardig update/wijziging gekregen ten opzichte van de eerdere delen. En is dit nou een goed of een slecht teken? Als je het mij vraagt is de magische saus er een beetje vanaf gedropen, die zware doorgerookte stem is toch wel iets wat is bij gebleven afgelopen jaren.

De Singleplayer moet ik dan nog verder checken, maar door deze wijziging weerhoud het mij enigzins om de game te spelen.

http://youtu.be/KYpyvx5L6_k

Source: CGN