Gezonde discussie.

Dagelijks worden hier op gamer.nl ons de laatste nieuwtjes voorgeschoteld op het gebied van onze hobby gaming en we krijgen tevens alle ruimte om een gezonde discussie met elkaar te voeren.  Hier geldt natuurlijk net zoals bij alles: zoveel mensen, zoveel meningen.

Andermans mening kunnen we belonen of straffen met het plus en min systeem. Wat ik me afvraag is in hoeverre jullie hier gebruik van maken en vooral wanneer?

 

Wanneer gebruik jij het?

Ik beken kleur, ik gebruik de knoppen ook wel eens.
Leuke en goed onderbouwde reacties kunnen bij mij best rekenen op een plusje, maar als mensen 'zomaar iets schreeuwen' heb ik ook de neiging wel eens om de min erbij te pakken.

Ik probeer zo veel mogelijk verbaal iets duidelijk te maken, maar zo af en toe lees ik dingen welke de plank finaal mis slaan en dan kost het me veel moeite om niet te minnen. Aangezien vrolijk zijn veel leuker is dan chagrijnig probeer ik het tot een minimum te beperken, maar af en toe.....je begrijpt het wel.

Waarom dan wel?

- Positieve reacties geven of een compliment uitdelen mag best beloond worden. Het nodigd uit om positief te zijn en te blijven.

- Niet iedereen is verbaal even sterk. Het is wat dat betreft ook gewoon een manier om jezelf te uitten als je niet goed onder woorden kunt brengen wat je bedoeld.

- Er zijn hier genoeg mensen die goed weten waarover ze praten en erg veel verstand van zaken hebben. Deze mensen verdienen positieve feedback in de vorm van de plus omdat ze dit met ons willen delen.

- Je hebt gebruikers welke hard roepen, maar niet met ons willen delen waarom de ander geen gelijk heeft. Geen onderbouwing of alleen maar zeuren om te kunnen zeuren is een vaak geziene reactie welke vaak wordt 'beloond' met een min.

Waarom dan niet?

- Een plus en min systeem staat een discussie in de weg. Het is beter om het gesprek met iemand aan te gaan dan om simpelweg voor de min te kiezen en de discussie hiermee uit de weg te gaan.

- Gebruikers welke een paar keer zeer negatief uit de hoek zijn gekomen in iemands ogen kan niet gemakkelijk iets goed doen bij die persoon. Het is dan heel verleidelijk om die persoon bij voorbaat te minnen ongeacht wat de inhoud is van de reactie, hij of zij heeft het immers al verknald.

De gulden middenweg.

Zou dit kunnen bestaan en zo ja, hoe?

Ik zou zelf het liefste zien dat in ieder geval de min knop van dit platform zou verdwijnen. Waarom niet kiezen voor alleen maar iemand kunnen belonen? Als je het dan niet met de ander eens bent heb je een hele pagina om uit de doeken te doen waarom de andere er naast zou zitten. Zo creeer je begrip, ook al deelt die andere jouw mening niet.

Ik denk dat belonen mensen beter doet dan straffen. Als een de mogelijkheid ontneemt om negatief te zijn door de min knop weg te halen is de site letterlijk meteen een stuk positiever.

Wat vind jij?

Graag zou ik jullie visie zien op deze kwestie. Handhaven dit systeem of wellicht toch tijd voor verandering?

Probeer anders eens een week de min niet aan te raken en alleen de plus, misschien bevalt het je wel!