Het event werd gehouden in Hoofddorp in het complex van Sanoma Media. Er werd een presentatie/inleiding gegeven hoe verschillende monsters zijn ontworpen en wat voor geluiden ze maakten. De presentatie werd gehouden door een medewerker van Capcom (dacht ik), op een groot scherm dat bestond uit meerdere schermen die aan elkaar gekoppeld waren.

Nadat de presentatie voorbij was mochten we het spel zelf gaan testen op een 3DS of op de Wii U (met extra 3DS'en). Er werd ook een tournooi georganiseerd waarin teams van 4 mensen het snelst een monster moesten killen.

De teams werden al snel gevormd door mensen die het spel al door en door kennen. Ik was samen met mijn broertje 1 van de weinige die het spel nog niet, of amper gespeeld hadden. Wij deden daarom ook niet mee aan het tournooi, tenzij ze een laatste plaats nodig hadden :)

Ik speelde samen met mijn broertje op de 3DS. Ik was gekomen om kennis te maken met het spel. En mijn eerste ervaringen is dat het een monster van een spel is.
Geen genade, geen tutorial, geen levensmeters, geen dmg popups, niks.
En dat was voor mij nogal wennen. Het meeste mis ik dat je kan zien hoeveel dmg je doet. Want hoe weet je anders of je aanval wel nut heeft? Dat is echt een misser in het spel, maar het blijft dan wel spannend. Het ontbreken van een tutorial zorgt ervoor dat je zelf alles uit moet gaan zoeken van hoe dingen nu precies werken. Dus pas na 1 uur was het gelukt om samen met mn broer in 1 game te komen.

De eerste bossfight was wel te doen, maar toen kwam er een vogel die niet te verslaan was. Na vele pogingen en vele malen dood gegaan was de tijd op.
Bij een moeilijke boss is het echt niet leuk als je niet kan zien hoever dat tie dood is. En ook niet dat je kan zien of je wapens effect hebben of niet. Dit maakt het spel echt heel moeilijk. Ook flipt de camera em helemaal als je in een hoek staat en onderwater zwemmen is bijna onmogelijk zonder circlepad. Het was ook jammer dat geen van de 3DSen daar geen circle pad had.

Onder het gamen door werden er ook nog hapjes rondgebracht en kon je drankjes halen. Dat wisten we niet dus wij hadden al een tas met supplies bij -_-...
Op het einde werden de winnaars bekent gemaakt en die kregen een T-shirt (die sommige al hadden) en wat extra goodies.

Ik ben wel blij dat ik heb mogen komen want nu weet ik hoe monster hunter speeld. Het is een beest van een spel maar de kunst is om het te temmen. We gingen tevreden en met een ervaring rijker naar huis + een poster van MH3 en een WiiU muts.

Thx Gamer.nl voor de ervaring.