Vorige week kocht ik een nieuwe telefoon.....nou ja, hij zat "gratis" bij het nieuw af te sluiten abonnement. Meteen een nieuwe provider met een wel beter werkende verbinding en meteen sneller internet, alles tegen dezelfde kosten die ik nu ook al heb, prima deal dus. De telefoon is trouwens de Samsung Galaxy (nogwat)S....mooi hd toestel met een redelijk groot scherm.

Mijn vriendin had het toestel al, dus ik had er al wat van gezien. En ik heb niet dezelfde genomen omdat we zo'n klef stel zijn die alles hetzelfde heeft en draagt en zo, maar het toestel kwam gewoon als beste uit mijn eigen vergelijkend warenonderzoek. Ook de batterij kwam er goed vanaf en dat was ook een belangrijk punt voor me.

Nu had ik dus al eens een demootje gezien van een Assassin's creed game op die telefoon, die trouwens het Android besturingssysteem draait, wat ook al op mijn vorige G1 Google telefoon zat en waar ik erg tevreden over was. Die demo was verbluffend, echt mooie graphics op zo'n telefoon en de besturing was ook vrij intuitief, maar dat waren games waar ik me toch verre van zou houden......niet voor mijn handjes, etc, blabla.

Je raadt het al, ik ben nogal om. Voor de ps3 had ik de game Modern Combat gedownload via psn. Leuke game, aantrekkelijke prijs, een soort Counterstrike op ps3, met aardige graphics en verdraaid leuke gameplay, iets wat ik uit de demo kon opmaken. Ik las ook dat de game een soort evolutie was vanuit de telefoon-games waar de developer, Gameloft, normaal de games voor maakt. Ik krijg de nieuwe telefoon, ga lekker rondneuzen en kom dus de games van Gameloft tegen, waaronder Modern combat. Ik heb er eentje gedownload, 3 luizige euro's, even uitgeprobeerd en ja hoor, het is gewoon dikke fun, een fps op je telefoontoestel. Zelfs te doen met die kolenschoppen van mij, het beviel me uitstekend. Nu kan ik tenminste ook bloederig in het rond knallen als ik naast mijn medereizigers zit in de bus. Een 2 meter grote volwassen kerel van 40 die zich heerlijk bruut gedraagt in een fps game op zijn telefoon. En de eerste de beste die me raar aankijkt die ros ik de hele bu............eeeeh, die lul ik compleet onder de busstoel met al zijn/haar kortzichtigheid. Hehe, ik verheug me nu al op die blikken, een geweldig onderdeel ook van de fun van die games.

Echt lollig, een volwaardige shooter met zeer leuke graphics gewoon op je telefoon, het wordt steeds gekker. De multiplay heb ik nog niet uitgeprobeerd trouwens, maar ga ik zeker doen. Ik heb meteen ook de andere Modern combat game en Nova gedownload van Gameloft. Zij bieden trouwens echt goede kwaliteit met hun lijn van games zeg. Tijd voor een artikeltje over deze developer op Gamer.nl lijkt me.

En nu nog proberen van de handhelds van de kids af te blijven, want als het op een telefoon nog redelijk lukt, moet het daarop pas echt kunnen. Tijd is echter ook een factor, maar toch....

Bakema NL.