Beste mensen, wij webloggers hebben de opdracht gekregen om een stukje te schrijven over onze persoonlijke Game van het Jaar. Mijn titel is ietwat oud maar zeker niet vergaard: Aliens vs. Predator

Je rent door een benauwde gang, je ziet schaduwen. En dan? BAM!! Springt er opeens een Alien uit het donker. Dit soort momenten laten je echt op het puntje van je stoel zitten, maar is dat alles?

Er wordt een mysterieuze pyramide gevonden op een verlaten planeet. Deze pyramide zit vol met geheimen. De Marine gaat dan ook over lijken om hier achter te komen. Er worden experimenten uitgevoerd op de gevangen Aliens, maar Aliens gevangen houden is nooit een goed idee. De Predator komt dan ook nog eens tevoorschijn en als die twee werelden botsen is er geen ontkomen aan.

Als je bekent bent met  films over Aliens en Predator dan vind je deze game zeker goed, maar ook voor de mensen die daar niet bekent mee zijn is dit zeker een aanrader.

 

 

Triple Campain, Triple Fun, Triple Blood 

Wat voor mij persoonlijk de game goed maakt is dat je drie campains kan spelen. Hoor ik dat nou goed? Drie campains? Ja dat hoor je goed! Je kan spelen als: De Marine, Aliens en Predator. Elke campain heeft zijn eigen speelstijl en omgevingen. Je kan de game spelen op drie niveaus: Easy,Normal en Hard. Op Easy kan je jezelf nog gemakkelijk uit benarde situaties redden, maar op Normal wordt dit al een stuk moeilijker. Op Hard is het een zeer moeilijke maar ook leuke uitdaging ( dit geld voor alle campains).

De Marine is het makkelijkst om mee te beginnen, omdat het een FPS  is en daarom ook bekend in de hand ligt. Je kan kiezen uit verschillende wapens: van een handpistool tot een vlammenwerper. De andere campains zijn al een stuk moeilijker, omdat je een andere besturing hebt en ook andere abilities. Als Alien kan je snel bewegen en in de kleinste hoeken van de game  kruipen om je te verstoppen. Je kan bijvoorbeeld in de schaduw kruipen of door een luchtschacht. Met je klauwen en gif kan je de meest brute moves uitoefenen op je prooi, waarvan de rillingen over je rug lopen. Als Predator kan je op de hoogste plaatsen komen in de game. Je kan jezelf ontzichtbaar kan maken en de Marine op een dwaalspoor kan zetten, om ze vervolgens helemaal aan flarden te schieten.

Graphics

 

Rebbelion heeft het uitstekend gedaan met de graphics: de omgeving heeft een enge sfeer en waar je ook loopt je hebt altijd het gevoel dat er opeens iets tevoorschijn kan komen. Dat wordt nog eens sterk beïnvloed door de enge geluiden. Als marine  heb je een rader die geluid maakt als er een alien in de buurt zit, maar toch weet je nooit wanneer die komt. Je zit dan ook op het puntje van je stoel en met je neus tegen het beeldscherm, want die Alien mag je niet missen!

Multiplayer 

Verder zit er nog een multiplayer in. het is de bekende multiplayer engine met team deathmatch. Je kan ook een mode kiezen waarmee je uit alledrie de characters kan kiezen om het vervolgens tegen iedereen op te nemen. De multiplayer is vooral een aanrader voor als je de game helemaal hebt uitgespeeld.

Verdict

 

Rebbelion heeft een goede game neergezet vol spanning en actie. Er zitten uren vol plezier in. Durf jij deze game in het donker te spelen?