Nu zullen veel PC gamers lopen te mauwen wat hun bak beter is dan een console en weet je wat? Ze hebben grotendeels gelijk. Maar de console eigenaren zijn niet blind, het verschil is niet overweldigend. Want als console eigenaar kun je met je cheapass niet gamerig alsnog naar youtube en andere sites gaan en op hoge resolutie de filmpjes bekijken van deze uber verschillen in games, die dus dudielijk niet overtuigend zijn.

Het ziet er allemaal wat gedetailleerder uit, wat gelikter in effecten, maar de overige verschillen zijn niet zo overweldigend als wat je krijgt met een sprong in generatie. Dus dat een PC gamer wel 60fps krijgt en hogere res, zijn leuke extra's, maar een verschil zoals van een PS2 naar een PS3. Dan hebben we natuurlijk de hogere resoluties, maar met een console zit 96% er niet zo op het beeldscherm geplakt als de pc gamers. 

Nu even de PC Gamers genoeg gepest, want tenslotte ligt dit meer aan de studio's die geen 2 totale verschillende games willen maken en liever even een port doen met wat grafische voordelen. Dus ze laten zich tegenhouden door de limitaties van 6-7 jaar oude consoles. Dus met een nieuwe generatie, kunnen ze dik 2-3 jaar weer flink vooruit knallen op de pc, want de consoles zullen wel mee moeten kunnen. Tenslotte weten ze dat bij de consoles de resolutie niet zo hoog hoeft te zijn en de gamers daar 30fps accepteren, dus kunnen ze een ruime tijd vol aan de bak voor uber gamerigs.

Dus aan de ene kant kan je zeggen dat PC games afgeremd worden door de consoles, maar aan de andere kant zijn door de consolemarkt de budgetten veel hoger geworden. Dus dat komt de kwaliteit weer ten goede.