SQD(squad) betekent dat deze specialication voor je hele squad werkt.

 

-sprint+SQD sprint:

deze zorgen er beiden voor dat je 10% sneller sprint, dit werkt alleen als je sprint, dus niet als je loopt.

-ammo+SQD ammo:

dit geeft je 50% meer kogels, als je squad ammo gebruikt werkt dit voor je hele squad.

-frag +SQD frag:

hierdoor krijg je 2 granaten, als je een granade launcher gebruikt krijg je hiervoor ook meer granaten.

-flak+SQD flak:

deze is erg handig, het zorgt ervoor dat alle explosieven 10%minder effect hebben, zodat je meer kans hebt om deze te overleven, als je SQD flak gebruikt werkt dit voor je hele squad.

Dit werkt voor alle explosieven, dat betekent dus dat tank shells, granaten, mortars, c4, RPG's, claymores etc etc minder effect hebben en jij(of je hele squad) een grotere kans hebt om die claymore te overleven en toch de Mcom kunt armen.

-covr+SQD cover:

cover geeft je 25% minder kans om gespuressed te worden(je krijgt dan een wazig scherm)

SQD covr geeft je 33% minder kans om gesupressed te worden, en het werkt ook nog eens voor je hele squad.

-expl+SQD expl:

dit geeft je 2x zoveel RPG's, claymores, c4 etc etc, dit werk echter niet voor granaten en de granade launcher (squad expl doet hetzelfde maar dan voor je hele squad).

-supr+SQD supr:

Supr zorgt ervoor dat jij 25% meer supression effect hebt op de vijand.

deze is een van de beste specialisations, SQD supr zorgt ervoor dat je hele squad 50% meer supression effetc heeft op je vijand, dit is erg handig met LMG's en bolt actions sniper rifles, aangezien deze van zichzelf al veel supression effect hebben.

Als je met een groep vrienden goed samenwerkt en bepaald wie welke specialisation heeft kun je dus makkelijker een potje winnen.

eentje gebruikt bijvoorbeeld SQD ammo(assault), de ander gebruikt SQD supression(recon), weer een ander gebruikt SQD flak(support), en weer een ander gebruikt bijvoorbeeld SQD explosives.

Stel je bent support en je speelt in een squad met de bovenstaande specialtsations, dit betekent dat jij 600 kogels hebt voor je LMG, jij 10%minder kans hebt om dood te gaan door een claymore die in dat nauwe straatje ligt, je 2x zoveel claymores hebt en dat je ook nog eens 50% meer kans hebt om iemand te supressen met je LMG(de supression kracht van de LMG zelf niet meegeteld, deze ligt ongeveer rond de 25% dacht ik).

Wat ik hiermee wil laten zien is dit: als je een goed team hebt dat goed samenwerkt en deze specialatisations heeft, kun je bijna niet verliezen.