Het is spijtig, maar de Playstation Portable heeft maar weinig echte goede titels waarvoor je het systeem zou willen aanschaffen. Eén van de aantrekkelijke games is ongetwijfeld Grand Theft Auto: Liberty City Stories geweest. In het spel kon je eindelijk portable in de stad van GTA III rondrennen, racen en schieten. Fans van de serie kunnen volgende maand ook genieten van Grand Theft Auto: Vice City Stories en daar zijn deze nieuwe screenshots van.

In Vice City Stories spelen we de broer van de handlanger van de hoofdpersoon van GTA: Vice City, Victor Vance. Vice City wordt helemaal overhoop gehaald om het allemaal perfect te maken voor de Playstation Portable. Tevens zullen er nieuwe voertuigen als jetski’s toegevoegd worden. Het zal dus geen exacte poort worden van de ‘grote versie’ van Vice City, maar de sfeer en de gameplay blijft onveranderd. Wel zal het spel groter zijn dan het origineel, wat je niet zou verwachten op zo’n klein systeem.

Vergeleken met Liberty City Stories krijg je ook nog wat extra’s. Want er kan nu bijvoorbeeld gezwommen worden en met helikopters worden gevlogen. Het spel zal ook meer diepgang hebben dan zijn voorganger en Rockstar werkt daarmee de grootst gehoorde kritiek op de PSP-game weg. Vice City Stories is eind oktober in de winkels te vinden.