Special
Red Dead Redemption 2

Spoilers! De beste geheimen en Easter Eggs in Red Dead Redemption 2

Je raakt niet uitgespeeld

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
De nieuwe game Red Dead Redemption 2 zit tjokvol met missies en evenementen die spelers voor de komende tijd zoet kan houden. Nadat spelers het verhaal uitgespeeld hebben, heeft Rockstar echter nog veel meer content om te ontdekken. Alhoewel met zekerheid te zeggen is dat nog lang niet alles is ontdekt, hebben sommige aandachtige spelers al een aantal merkwaardige gebeurtenissen weten te vinden en ervaren. Wij zetten voor jullie een paar bijzondere bevindingen op een rij om te verzekeren dat niemand na het verhaal uitgespeeld raakt.

UFO

Rockstar heeft er opnieuw voor gekozen om een UFO in een game te plaatsen. Dit fenomeen was namelijk al een keer eerder te zien in GTA 5. In Red Dead Redemption 2 is de UFO weer van de partij. Tot nu toe is het mysterieuze object zelfs op twee locaties gevonden.

De eerste UFO kan waargenomen worden ten noorden van de Emerald Ranch. Daar kan een hut gevonden genaamd Hani's Brethel. Daar leek zich voorheen een UFO-cult te hebben begeven. In de hut kan een papiertje gevonden worden waarin staat dat de speler om twee uur s'nachts terug moet komen wanneer er een halve maan is.

Eenmaal om de juiste tijd in de hut verschijnt er een groen fel licht wanneer naar boven door de kapotte hut gekeken wordt. Vervolgens is te zien dat er een UFO neerdaalt en voor ongeveer twee uur boven het hut zweeft. Wanneer de speler in het bijzijn van de UFO naar buiten loopt, stijgt de UFO weer op en vliegt het weg.

Overigens is er een tweede UFO te vinden op de top van Mount Shann tussen twaalf uur en vier uur s'nachts.

Ruftende NPC's

Om Red Dead Redemption 2 nog realistischer te maken heeft Rockstar NPC's geïmplementeerd die zo af en toe op hun gemak een scheet tussendoor laten. In onderstaande video is goed te zien hoe een zittende NPC even snel zijn rechter bil omhoog tilt en wat stinkende gas loost. Dat het stinkt is wel te merken aan de bewegende arm om de geur te lozen. Dat te bedenken dat er mensen bij Rockstar vermoedelijk dagenlang hebben gewerkt aan het perfectioneren van dit subtiele detail.

Meteoor-huis

Alhoewel de zogenoemde Meteor House er van buiten doodnormaal uitziet, is het van binnen alles behalve normaal. Eenmaal binnen het huis is te zien dat er een groot gat in het plafond van het huis zit doordat er (je raadt het al) een meteoor het huis is binnen gevallen en alles heeft verwoest, inclusief de bewoners. De kamer is omgeven met rook en er liggen verbrande lichamen verspreid. Overigens kan een meteoriet opgepakt en meegenomen worden.

The Meteor House is gevestigd in Northern Annesburg ten noorden van de Roanoke Valley-rivier.

Honden aaien

Dat Rockstar veel waarde hecht aan details in de game is ondertussen wel bekend. Zo is het ook mogelijk om honden te kunnen aaien. Spelers kunnen de dierenvriend uithangen in Red Dead Redemption 2 en allerlei soorten honden aaien en aandacht geven. Honden in open wereld-games mag dan geen verrassing zijn, echter is het kunnen aaien van deze lieve beesten nog een zeldzame functie.

Red Dead Redemption 2

Het mysterieuze experiment

Ten westen van de Van Horn-handelspost is er een huis gelokaliseerd waar zich een apart experiment voordoet. Het huis zelf is moeilijk binnen te komen aangezien er alleen een enkele raam openstaat op de tweede verdieping. De speler kan hierbij komen door voor het huis op een kar te klimmen en vervolgens het dakrand te grijpen. Eenmaal door het raam geklommen te zijn is er een gek experiment gaande. Daarbinnen kunnen nog notities gevonden worden die verschillende onderdelen van het experiment omschrijven.

Bigfoot

Naast de mysterieuze UFO heeft Mount Shann nog meer aparte vondsten te bieden. Eenmaal op de berg (aangegeven op de map hieronder) kan een karkas gevonden worden een groot wezen wat lijkt op een mens. Als de speler dit karkas vindt, wordt er een tekening van gemaakt in het boekje dat je meedraagt. Verder wordt, voor zover bekend, hier niets mee gedaan. Dit fenomeen was, net als de UFO, ook al te vinden in GTA 5.

Bully 2

In Red Dead Redemption 2 is er een zijmissie genaamd 'The Noblest of Man and a Woman' waarin de speler de opdracht krijgt om meerdere beruchte moordenaars op te sporen en taken te vervullen. Nadat de speler erin geslaagd is om in een duel de moordenaar te verslaan krijgt de speler zijn of haar persoonlijke wapen als beloning. Bij moordenaar Calloway is er een opvallend detail te vinden op zijn wapen. Daar is namelijk aan beide kanten de tekst 'Canis Canem Edit' gegraveerd. Deze tekst stond voor de titel van de Europese versie van Rockstar-game Bully.

Deze tekst kan als subtiele hint gelden voor een eventueel vervolg op de eerste Bully-game. Eerder werd nog bekend dat Rockstar mogelijk op zoek was naar acteurs voor een tweede Bully -game. Er verschenen namelijk zogenoemde casting calls voor acteurs en actrices waarin gezocht werd naar tieners en mensen die de rol konden vervullen van een universiteitsprofessor. Alhoewel Rockstar nog niks heeft bevestigd kan dit zowaar het teken zijn dat er een tweede Bully-game aankomt.

Red Dead Redemption 2

Heksenketel

Op deze specifieke locatie bevindt zich een huis met daarin een mysterieuze ketel. In deze ketel zit een borrelende vloeistof die door de speler daadwerkelijk gedronken kan worden. Als de speler besluit van de vloeistof te drinken gaat het scherm op zwart en wordt je wakker op een plek weg van het huis.

Uiteraard zijn er nog veel meer Easter Eggs in Red Dead Redemption 2 die nog ontdekt moeten worden door de community. Hoe dan ook maakt dit duidelijk dat de wereld van Red Dead Redemption 2 nog genoeg te bieden heeft na het voltooien van de verhaallijn.

Eerder werd bekend dat dataminers codes hadden ontdekt die mogelijk hint naar een potentiële pc-versie en vr-ondersteuning van de game. Lees daarnaast onze uitgebreide review van Red Dead Redemption 2.

Red Dead Redemption 2 is beschikbaar voor Xbox One en PS4.

Dit artikel delen:

Lees meer

Battlefield 1 bij gratis Xbox Games with Gold in november Nieuwe beelden van Dontnod-game Twin Mirror uitgebracht
8

Reacties op: Spoilers! De beste geheimen en Easter Eggs in Red Dead Redemption 2

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Krytuun

  • 30 oktober 2018 15:30
  Komop Gamer.nl, ik weet dat mensen zelf op de link klikken, maar geef de game even een paar weken adem ruimte. Waarom direct dingen gaan spoilen voor gamers. heb het artikel volledig over geslagen om deze reactie even te plaatsen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  mcbrew

  • 30 oktober 2018 15:32
  @Krytuun Je zegt het zelf al: Mensen klikken zelf op de link. Dit is gewoon een bericht met nieuws over één van de grootste game releases van het jaar. Als Ajax kampioen wordt komt er ook een bericht op verschillende nieuwssites. Of je de wedstrijd nu gezien hebt of niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Krytuun

  • 30 oktober 2018 15:58
  @mcbrew Geloof het of niet, maar sommige mensen klikken toch al snel, ook al willen ze geen spoilers. Ik vind zo'n artikel prima, over een paar weken/maand(en).

  De game is echter nog geen week uit, en nu al worden er "geheimen" onthuld, waarom denk je dat ze die in het spel stoppen? Zodat een nieuws site die eens allemaal kan gaan verklappen.

  Ik waardeer Gamer.nl, vind het doorgaans een prettige site met leuke schrijfers, maar voor een spoiler mode vind ik het ECHT iets te vroeg.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Buzzard

  • 30 oktober 2018 15:55
  Een spoiler alert is wel noodzakelijk in de titel, maar ontbreekt helaas!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MonsterCrab

  • 30 oktober 2018 16:07
  We hebben een spoiler alert toegevoegd in de titel. Begrijpelijk dat niet iedereen het nu al wil zien natuurlijk, maar ik kan me voorstellen dat men ook wel wil weten wat de game te bieden heeft! :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Nuage

  • 30 oktober 2018 18:13
  Het leuke van geheimen en easter eggs is toch vooral om ze zelf te ontdekken ipv erover te lezen. (artikel ook niet gelezen..verbaasde me er vooral over dat er een behoefte zou zijn aan zulke artikelen..zo kort na de release)
  Ik denk hetzelfde over die youtube video's in mijn feed die indrukwekkende details in de wereld willen uitlichten. Die ontdek je toch ook liever zelf?

  Vroegâh was het enige wat je vooraf zag van een game een preview en een review in een tijdschrift..tegenwoordig moet je links en rechts alle spoilers ontwijken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  EnkiEridu

  • 30 oktober 2018 22:30
  Dat skelet zijn de giants ook wel Nephilim genoemd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  EnkiEridu

  • 31 oktober 2018 00:41
  In Roanoke Ridge ten zuiden van de Roanoke Valley heb je een tombe waar je een viking helm en viking hatchet kan vinden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.