Review
Worms WMD

Worms W.M.D.

Nu ook op de Nintendo Switch

Geschreven door Erwin Vogelaar op

Conclusie

Worms W.M.D. is een van de leukste multiplayergames voor de Nintendo Switch. Hoewel dit voornamelijk Worms is zoals we gewend zijn, verfrist Team17 de bekende formule met enkele leuke toevoegingen.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Worms op z'n best, leuke nieuwe toevoegingen
 • Minpunten
 • Beperkte campaign, camera zwabbert soms de verkeerde kant op waardoor je niet altijd de beste momenten ziet
Ruim een jaar na de release op andere consoles, wurmt Worms W.M.D. zich een weg naar de Switch. Is Nintendo's console een nieuwe toffe multiplayergame rijker, of begint de Worms-serie zijn glans te verliezen?

Ontwikkelaar Team17 zit in een lastige positie als het gaat om de Worms-games. Aan de ene kant worden rare uitstapjes zoals een 3d-versie niet gewaardeerd. Aan de andere kant is men ook niet blij als de serie te veel hetzelfde blijft. Het is in ieder geval duidelijk dat Worms in 2d op z'n sterkst is en met Worms W.M.D. voegt Team17 wat extra elementen toe om de boel op te frissen.

In de basis is Worms W.M.D. gewoon het Worms dat je kent: turnbasedgevechten tussen wormpjes met overdreven accenten en namen die die eigenlijk net niet kunnen. Daarnaast heeft de game weer de kenmerkende onhandige besturing, waardoor je soms net een verkeerde sprong maakt met een aaneenschakeling van explosies en teleurstellingen als gevolg. Maar dat hoort erbij.

Worms

Duizend bommen en heilige granaten

Natuurlijk heb je de standaard Worms-wapens in je arsenaal zoals granaten, dynamiet, de heilige granaat en superschapen. In de levels zijn daarnaast nu sniper rifles en turrets te vinden. Ben je daar als eerste bij? Dan kun je een hoop schade doen. Een worm van de tegenstander kan je echter ook zo weer van die plek schoppen.

Hetzelfde geldt voor de nieuwe voertuigen in de vorm van mechs, tanks en helikopters. Stap je hierin, dan ben je mobiel en kun je een hoop schade doen. Is je tijd op en eindig je vlakbij een tegenstander? Dan wordt je voertuig natuurlijk afgepakt en ben je de klos. Zo ben je nooit oppermachtig en moet je altijd goed opletten.

De game heeft nu zelfs een craftingsysteem, waardoor je wapens kunt maken met items die je op het strijdveld vindt. Al deze toevoegingen doen niets af aan de Worms-formule, maar zorgen net voor genoeg vernieuwing waardoor de game ook de moeite waard is voor fans van de serie.

Multiplayer heeft de focus

Het belangrijkste in Worms is natuurlijk de multiplayer, want daar beleef je de meeste lol. Dat kan lokaal, met beide spelers een eigen Joy-Con, tussen meerdere Switches of online. Voor als je een keer in de trein zit, heeft de game ook een stapeltje prima singleplayerlevels.

Leuk zijn voornamelijk de singleplayeruitdagingen waarbij je in een haast onmogelijke situatie wordt geplaatst. Door slim gebruik te maken van de beperkte middelen kun je toch als winnaar uit de bus komen. Voor wie alleen speelt is Worms W.M.D. wel een beetje karig. Dat is niet heel erg, want dit is echt een multiplayergame en zelfs een van de leukste op de Nintendo Switch.

Worms W.M.D. is ook verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One, pc en Mac.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuws van de Week: CD Projekt Red laat hebzucht aan anderen over AI leert zichzelf aan om gamewerelden te creëren
3

Reacties op: Worms W.M.D.

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Lord Ganon

  • 26 november 2017 13:32
  Ik wil hem best graag hebben, al is het maar voor de nostalgische gevoelens (haaaaalelujaa! BOEM). Maar dan vind ik 30 piekies toch net effies te veel …

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  geeMc

  • 26 november 2017 23:44
  @Lord Ganon om heel eerlijk te zijn, ik vond W.M.D. best leuk, ook de singleplayer. Maar als je een leukere campaign wil spelen, dan zou ik echt voor Battlegrounds gaan, maar die is er voor zover ik weet niet voor de switch.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Battlestar28

  • 27 november 2017 18:23
  Hopen dat ie snel naar Android komt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.