Sinds kort heeft de personage 'Solid Snake' van het populaire espionage spel 'Metal Gear Solid 2' (voor de Playstation 2) er een concurrent bij. Zijn naam is 'Sam Fisher' en hij is de held van het zojuist verschenen 'Splinter Cell'.

Deze nieuwe game komt dit eindejaar exclusief uit voor de Xbox, al kunnen bezitters van een pc wachten tot aankomende januari ook de versie voor cd-rom zal verschijnen. Een exemplaar voor GameCube of Playstation 2 staat niet in de planning.

Om de dreigende toename van een digitale oorlog tegen te gaan, start de Amerikaanse National Security Agency in 2003 een project onder de naam 'Third Echelon'. Deze nieuwe dienst is in het leven geroepen voor de meest kritische missies die zelfs niet meer in het straatje van de CIA passen.

Wanneer in 2004 op mysterieuze manier twee NSA agenten verdwijnen in Georgia wordt 'Third Echelon's' Sam Fisher op onderzoek gestuurd. Maar niet lang na aankomst in het land wordt Sam duidelijk dat niet alles is zoals het lijkt.

Door middel van het nodige sluip-, klim- en selectieve schietwerk baant Sam zich een weg naar de benodigde informatie. Omdat je in veel gevallen zo onopmerkzaam mogelijk te werk moet gaan maak je goed gebruik van schaduw en licht. Daarbij is het mogelijk om lichten kapot te schieten, sloten te knippen en gebruik te maken van allerlei verschillende tools.

Splinter Cell wordt nu al geroemd als dé action-adventure voor dit najaar.