In het eerste kwartaal van vorig jaar kwam de Kroatische developer Croteam met een verfrissende game in het first person shooter genre. Sinds Doom hadden we geen hersenloze shooters meer gehad en Serious Sam werd dan ook met gretige handen ontvangen. Een nadeel waar nog veel over gediscussieerd is, was de prijs van het product, terwijl de Amerikanen 50 gulden (ja die hadden we toen nog) moesten betalen konden wij Europeanen de volle 100 neerleggen voor het product. Ondanks de prijs bleef Sam populair en vooral de co-op multiplayer optie werd op LAN's met genoegen aangeklikt.

En tja in zo'n situatie is het voor een developer geen moeilijke keuze of er een vervolg komt of niet. Croteam besloot er echter gelijk een trilogie van te maken en kwam ook met het idee een verfilming van Sam uit te gaan brengen. Of dit een goed idee is weet ik niet, het verhaal van Sam zou namelijk perfect passen in een slechte B-film.

Maargoed we hebben het hier over games en voor ons ligt Serious Sam deel 2, welke als bijnaam The Second Encounter heeft. Na een ruime 600 MB aan informatie op de hardeschijf gepland te hebben begint ons tweede avontuur echt, de game start op en het menu wordt getoond.