Een van Nintendo┬┤s grootste N64-successen waren de drie Mario Party-games. Het heeft even geduurd, maar nu is Mario Party er ook voor de GameCube. Ook deel 4 is weer een spel dat het beste met een heel groepje gamers kan worden gespeeld. Mario, Luigi, Yoshi en vijf andere bekende bewoners van het Mushroom Kingdom worden uitgenodigd op een verjaardagsfeestje. Om een kadootje te winnen, moeten ze meedoen aan allerlei minigames. De basis van Mario Party 4 is nog steeds een bordspel, waarin spelers over het bord bewegen door dobbelstenen te gooien.

Nieuw in dit vierde deel is het Mini-Mega systeem. Mega mushrooms maken de speler twee keer zo groot en zorgen er voor dat de speler twee keer mag gooien met de dobbelstenen. Loopt een andere speler daarbij in de weg, dan worden er tien munten van hem afgepikt. Een nadeel van het megaformaat is dat de speler niet kan stoppen bij een winkel om sterren te kopen.

De meeste minigames zijn grappig, maar niet echt spectaculair. Vaak komt het vooral neer op zo snel mogelijk op de knoppen rammen. In andere games draait het om timing of een combinatie van de twee.

Een leuke minigame is Moneybelt, waarin de spelers zoveel mogelijk munten proberen te verzamelen op een lopende band. Intussen moeten ze wel oppassen om niet van de band te worden gegooid door voorbijkomende lekkernijen.

In Team Treasure Trek nemen gamers het in teams tegen elkaar op. De teamleden zijn los van elkaar in een doolhof op zoek naar een schatkist, en moeten elkaar daarna terug vinden in het labyrinth.

Op het speelbord zijn verschillende speciale vakjes te vinden. Blauwe vakjes leveren de speler enkele munten op, rode nemen juist munten af. Wie op een Reversal of Fortune-vakje komt, krijgt de kans de tussenstand volledig door elkaar te gooien. Via een flipperkast wordt dan bepaald welke spelers sterren of munten omruilen of aan elkaar moeten geven.

Mario Party 4 is een leuke game, maar toch niet helemaal wat er van verwacht werd. Grafisch is er het nodige verbeterd vergeleken met de N64-versies, maar de gameplay is niet echt verrassend meer te noemen.