In 1997 brak de PlayStation meteen door toen Gran Turismo uitkwam. Gamers over heel de wereld werden verliefd op deze racegame en de verkoopresultaten waren daarom ook erg goed. Begin 2000 was Polyphony Digital dan ook eindelijk klaar met de opvolger en wederom zorgde Gran Turismo (dit keer deel 2) voor een grote impact op veel gamers. En nu nog steeds kent het gros van de bevolking wel de naam Gran Turismo en noemen veel gamers deze racer dé reden om een PlayStation 1 aan te schaffen. Helaas was de rekenkracht van de psx dermate slecht dat Polyphony Digital nog steeds geen perfect eindresultaat kon leveren. De graphics waren korrelig en jaggies doken overal op. Ook de Artificial Intelligence was niet perfect aangezien een machine zoals de PlayStation gewoon niet sterk genoeg is.

Druk op start en geniet!

Vlak nadat het tweede deel zo'n succes werd, wist iedereen natuurlijk de PlayStation 2 binnenkort een feit zou zijn. Veel ontwikkelaars kondigden al nieuwe games aan voor dit 128bits monster, toen nog het walhalla voor elke psx eigenaar. Natuurlijk kon Polyphony Digital hierdoor niet achterblijven en zij kondigden namelijk een Gran Turismo 2 re-make aan, namelijk Gran Turismo 2000. Dit was volgens veel critici niet zo slim van Sony aangezien het niet zou meewerken aan de originaliteit van de PlayStation 2 titels. Daarom werd net na de Europese launch bekend dat Gran Turismo 2000 gewoon omgedoopt zou worden tot Gran Turismo 3: A Spec. En vandaag (20 Juli 2001) is het dan zover, Gran Turismo 3 komt in een 128bits jasje de gameshops binnen en dat zorgt natuurlijk alweer voor een opschudding in gameland.

Overigens viel het me op dat veel gamers, inclusief wij, deze game eigenlijk waren vergeten door de vele aankondigingen van andere toppers in het najaar. Toen Gran Turismo 3 uitkwam in Japan en daar een lange tijd in de top 3 stond qua verkoopcijfers, maakte dat dus indruk en begon de hype weer helemaal te leven in ons kikkerlandje.