Veel mythen en legenden spreken over vuurspuwende monsters genaamd draken. Soms redden ze levens en soms spelen ze de slechterik. In Dragonriders krijgen de draken een positieve rol. Er is na veel onderzoek uitgevonden dat draken een speciale band kunnen hebben met mensen, zo wordt er als er een drakenei uitkomt een plechtige ceremonie uitgevoerd waarbij de draak zijn berijder en levenspartner kiest.

Dragonriders zijn er om het land van Pern veilig te houden en zo nodig mensen te helpen met hun verschillende lasten. In Dragonriders: Chronicles of Pern neemt de speler de rol van D'Kor aan, een nieuwe Dragonrider zonder enige ervaring. Het doel in het spel is een geschikte vrouw voor het ei van de gouden draak (Weyrwomen) te vinden, en deze opdracht zal niet zo simpel zijn als het lijkt.

De intro laat ons de verkiezing van D'Kor als Dragonrider zien, een drakenei komt uit en heeft de keuze tussen twee verschillende figuren, er wordt gekozen voor D'Kor. De speler heeft in de intro geen optie tussen de personen, er is één figuur en daar zal mee gespeeld moeten worden.

D:CoP is het beste in het genre RPG in te delen, met een onderhoudend verhaal en vele subquests hoopt Ubisoft ons geamuseerd te houden, laten we eens gaan kijken of de poging van de developer genoeg is geweest.