Review
HyperX Cloud Alpha S

De HyperX Cloud-headsets: natuurlijke klank en synthetische bekleding

Unieke baspoorten en uitstekende draadloze verbindingen tegenover slechte surround sound

Geschreven door Sascha Meijer op

HyperX Cloud Flight S

De Cloud Flight S is zoals gezegd het duurste model van de drie headsets en dat is aan alles te voelen. In stevigheid en draagcomfort steekt deze draadloze variant ver boven de eerste twee headsets uit. Wel is er helaas ook ditmaal gekozen voor de synthetische leervariant als bekleding en dat is - zeker omdat er geen alternatief setje oorkussens is - geen succes. Desalniettemin zijn gewicht, klemdruk en ruimte in de oorschelpen bij dit model het beste in balans, waardoor de nadelen van de leatherette iets minder op de voorgrond liggen. Feit blijft wel dat dit synthetische materiaal ervoor zorgt dat je bij zowel de Stinger als de Flight S na een uurtje even pauze wilt.

Deze headset is volledig draadloos - dus ook niet optioneel bekabeld - te gebruiken en verstuurt zijn audio over een 2.4Ghz-verbinding zowel van en naar pc’s als de Playstation 4. In de praktijk blijken deze verbindingen vaak een aangename, snelle en goed klinkende optie voor draadloze audio en dat is bij de HyperX-headset niet anders. Het bereik van de verbinding is bij de Alpha S daarnaast prima op orde: je kunt gerust je appartement doorlopen zonder haperingen.

HyperX Flight S

Omdat er net zoals op de Alpha S geen kabel is om een afstandsbediening aan te hangen, vind je bij de Flight S wél knoppen op de schelpen. De rechterschelp herbergt een volumewiel en onderop de linkerschelp kun je 7.1 surround sound inschakelen en de headset aan- of uitzetten. Iets wat je minder vaak tegenkomt, zijn de iets verzonken knoppen op de buitenkant van de oorschelp. Deze knoppen bieden je standaard controle over de balans tussen game- en chatgeluid en kunnen de microfoon muten of de side-tone inschakelen. Het is mogelijk om deze knoppen, middels de Ngenuity-hub, te programmeren en zo andere functies te laten vervullen. Deze herprogrammering blijft echter alleen intact zolang de applicatie aanstaat.

Overslaande positionering

In-game valt vooral de uitgesproken lokalisatie van deze headset direct op. Het stereobeeld reageert behoorlijk heftig op plaatsveranderingen. Dit zorgt enerzijds voor een zeer brede weergave, maar anderzijds is er weinig verloop tussen de extreme uiteinden en het strakke middengebied. Dit zorgt ervoor dat de lokalisatie vrij hard om kan slaan van hélemaal rechts naar loodrecht in het midden. Dat voelt in de praktijk niet natuurlijk aan. De extreme breedte in combinatie met het strakke midden zorgen echter wel voor een groot gevoel van immersie en een aangename focus op dialoog, terwijl de atmosfeer intact blijft.

HyperX Flight S

Er zijn geen equalizers of, zoals bij de Alpha S, handmatig verstelbare baspoorten beschikbaar om de klank te manipuleren. Het laag van deze headset is echter prima in orde. Het laag legt in-game behoorlijk veel nadruk op grootte en actie, zonder dat het te overdreven wordt. Daarnaast is er definitie in het hoog dat, samen met het strakke middengebied, de precisie ten goede komt. Wat wel opvalt bij deze headset is de overdaad aan mid-hoge frequentie-informatie. Dit is het gebied waar bijvoorbeeld de scherpte van de klank bij machinegeweerschoten zit. In combinatie met de eigenschappen van het stereobeeld zorgt dit er in de praktijk voor dat deze headset in drukke situaties behoorlijk chaotisch klinkt.

Ook de Flight S beschikt over 7.1 surround sound. Net zoals bij andere modellen stemt het effect hiervan op z’n zachtst gezegd niet tot tevredenheid. Waar je bij de Stinger S de metalige filterklank hoorde, is het bij de Flight S - net als bij de Alpha S - voornamelijk schelheid die eruit springt. De surround sound zorgt voor een nog heftigere en onnatuurlijke nadruk in de hogere frequentieregionen. Helaas voegt dit werkelijk niets toe aan de luisterervaring van de headset.

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. HyperX Cloud Stinger S 7.1
  3. HyperX Cloud Alpha S
  4. HyperX Cloud Flight S
  5. Samenvattend

Dit artikel delen:

Lees meer

Ontwikkeling Cyberpunk 2077 is afgerond Live om 14:30 uur: Veel Nintendo in de Monday Mash-up
0

Reacties op: De HyperX Cloud-headsets: natuurlijke klank en synthetische bekleding

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.