Bij binnenkomst op zondag was de eerste indruk: donker en druk. De rij stond al voor twaalven tot buiten en bleef gestaag toenemen. Binnen krioelde het van de hordes gamefans die met een The Evil Within-box op hun hoofd rondliepen. Een groepje League of Legends-cosplayers liep voorbij, een sprekend lijkende Assassijn gooide hoge ogen. Op de vloer was het druk, maar dat viel in het niet bij de rijen voor bepaalde stands.

First Look 2014

In de rij staan

De rijen voor Borderlands: The Pre-Sequel! en Evolve sloten bijna weer op elkaar aan, om de gehele stand heen. De rij voor The Evil Within ging bijna de gehele stand rond. Voor de Destiny-stand stonden sommige spelers wel vier keer anderhalf uur in de rij. Om vier potjes te kunnen spelen van een game die al ruim een maand uit is! Laat staan de rij voor Super Smash Bros. op Nintendo’s Wii U, die was zo groot dat hij voorbij verschillende stands en de gehele kantine liep.

Interessante stands

Bezoekers hoefden niet alleen maar naar schermen te staren. Nvidia plaatste mensen in de ring. Niet om te boksen, maar om Jenga te spelen met grote kartonnen blokken. Logitech liet mensen wél vechten bij het uitdelen van goodies. Mochten bezoekers zich gaan vervelen in de rijen, waren er ook genoeg creatieve spellen te bedenken. Tel het aantal Pikachu’s bijvoorbeeld, of cosplayers die als personages uit Assassin’s Creed Unity of The Evil Within kwamen opdagen.

First Look 2014

Er was een grote Comic Con-stand aanwezig als teaser voor de Nederlandse editie van het evenement. Die stand verlootte een Gravity Gun van 200 euro. Dat was wel de meest indrukwekkende goodie van de dag. Posters, tassen, shirts en zelfs de ring van Lord of the Rings werden gretig in mensen hun handen geduwd. Verder kon je ook een aantal indiegames uitproberen en daar speelcodes van ontvangen.

Verneder je vrienden

De competitieve factor die steeds belangrijker wordt in gaming was ook hier vrij prominent aanwezig. Het Turtle Beach-podium nodigde mensen uit het publiek uit om een potje Fifa 15 tegen elkaar te spelen en even verderop konden fans ook NBA 2K15 uitproberen. Hearthstone-spelers konden op groot scherm meegenieten van matches. League of Legends-fans stonden uren in de rij om één tegen één te spelen. Mensen namen maar al te graag kansen aan om elkaar uit de dagen en publiekelijk te vernederen.

First Look 2014

Tassen vol goodies

Aan het einde van de dag waren een boel vermoeide, blije gezichten te zien. Tassen vol goodies werden mee naar buiten gesleept en onbekende mensen stopten om een praatje te maken. De beurs had een typische sfeer: druk, verwonderde gamefans, een aantal teleurgestelde gamefans die een wedstrijd hadden verloren, competitief en toch met een algehele samenhorigheid. De belangrijkste gamebeurs van Nederland was dan ook vooral Nederlands gezellig.