Ik weet nog goed dat ik in de trein naar Gamescom zat, samen met Gillian en Ron, toen ik vlak voor de grens besloot nog even snel mijn e-mail te controleren voordat ik aan een veel te dure buitenlandbundel moest geloven. Tot mijn blijdschap zag ik een mail voorbij komen vanuit kantoor dat we genomineerd waren in de categorie Games. Een klik later keken we naar de andere nominaties…die lichtelijk verschilden van onszelf.

Zylom, Spelletjes.nl, Hyves Games, Funnygames.nl. Toch wel andere koek dan Gamer.nl. Spelportalen versus een pure contentsite. Ik belde voor de zekerheid even naar kantoor met de vraag waarom we eigenlijk genomineerd waren, zeker toen we de beschrijving van de Games-categorie zagen: “Games: Platforms waar één of meerdere spelletjes worden aangeboden, of websites met als hoofdzakelijk functie het linken naar spelletjes.” Ja, dat is héle andere koek dan Gamer.nl. Op kantoor wisten ze het ook niet, maar we waren het er wel over eens dat de nominatie heel leuk was.

Sterker nog, de nominatie zag en zie ik nog steeds als een soort bevestiging dat we met Gamer.nl toch ergens genoeg zijn opgevallen om opgenomen te worden in de verkiezing. We zijn de gamescategorie binnengedrongen en ik hoop dat we ook genoeg reuring hebben veroorzaakt om de categorie de komende jaren te hebben opengebroken.

Ik denk dat die kans relatief groot is. In zowel de categorie ‘populair’ als ‘beste’ zaten we bij de beste vijf. Sterker nog, bij de beste-categorie moesten we alleen Zylom voor ons dulden. In het debuutjaar is Gamer.nl dus een runner-up geworden en in de algemene rangschikking staat Gamer.nl op een zeer respectabele elfde positie. Niet slecht.

Die goede notering is volledig te danken aan iedereen die Gamer.nl een warm hart toedraagt en de moeite heeft genomen om op ons te stemmen. Daarvoor wil ik bij dezen iedereen die heeft gestemd op Gamer.nl hartelijk bedanken.

Voor mij is de uitslag een bevestiging dat we iets goeds hebben gedaan de afgelopen tijd. Dat we nog niet hebben gewonnen is een mooie drijfveer voor het komende jaar: we gaan nog harder ons best doen voor jullie. En wie weet winnen we dan wel in 2014, ons jubileumjaar, hopelijk met gamesites als Gamekings, Power Unlimited en InsideGamer in dezelfde categorie als tegenstanders. Tot die tijd zijn jullie sowieso winnaars als betrokken publiek.