De verhuizing betekent dat we bij Gamer.nl de kans krijgen om onszelf opnieuw op de kaart te zetten en een nieuwe koers te varen. Dat worden spannende tijden waarbij we ook graag van jullie, de trouwe bezoekers van Gamer.nl horen, wat jullie in de toekomst voor Gamer.nl zien zitten.

In deze post zouden we je willen vragen naar hoe jij de redactionele formule van Gamer.nl voor je ziet. Om een voorzetje te geven, hebben we een aantal onderwerpen hieronder voor je in kaart gebracht. Maar voel je vooral vrij om ook andere onderwerpen op tafel te brengen.

Onderwerpen

We proberen bij Gamer.nl altijd te bedenken welke onderwerpen we behandelen, welke we negeren en welke extra aandacht verdienen. Gamer.nl is ooit ontstaan vanuit een hardcore pc-achtergrond en veel mensen volgen de site nu al de 15 jaar dat het bestaat. Maar speel jij nog wel op diezelfde pc en is het onderwerp voor jou nog relevant? Of ben je ondertussen ook aan de tablet, mobiel of console?

Uit een lezersonderzoek kwam naar voren dat de gemiddelde Gamer.nl-bezoeker per dag wat tijd probeert vrij te maken om te gamen, maar wel wat minder gamet dan pakweg een paar jaar geleden. Herken jij je in dat beeld en betekent dit ook dat je Gamer.nl wellicht anders bent gaan gebruiken? Wil je meer lezen over de staat van de industrie en wilt weten wat de grote releases doen, of wil je juist nieuwe dingen ontdekken? Hoe vind jij dat Gamer.nl bijdraagt om jouw ervaring als gamer rijker te maken? En kan dat beter?

Ook willen we natuurlijk horen of je bepaalde onderwerpen vindt ontbreken op Gamer.nl of juist overmatig veel aandacht vindt krijgen. Wat zijn volgens jou goede en minder goede onderwerpkeuzes?

De rol van community

Vind je ook dat de redactie van Gamer.nl goed luistert naar welke onderwerpen er op tafel zouden moeten worden gebracht volgens de community? Hoe zouden we dat beter kunnen doen en welke rol spelen social media hierin volgens jou? Vind je Gamer.nl bereikbaar als je feedback of kritiek hebt (of een compliment)? Wat vind je van het huidige forum en de community op Gamer.nl; is dit een prettige omgeving om de discussie aan te gaan, of is dit niet waarvoor je Gamer.nl bezoekt?

Nieuws, recensies, achtergronden

Bij Gamer.nl zijn er momenteel drie contenttypen die veel pageviews binnenhalen: nieuws, recensies en achtergronden. In welke mate bezoek jij Gamer.nl voor deze soorten content? En is Gamer.nl daarbij je eerste keuze, en waarom (niet)? Associeer jij Gamer.nl ook met deze soorten content, of mis je nog wat?

Hoe beoordeel je ook de kwaliteit van de content op Gamer.nl? Hoe actueel en relevant is het nieuws dat wordt gebracht? Vind je dat er een eerlijk oordeel wordt geschetst in recensies? Welk cijfer zou jij onze recensies geven? En vind je achtergrondverhalen vermakelijk of diepgaand of je meer vertellen over wat je nog niet wist?

Daarnaast nog ook deze vragen; kijk je naar het Gamejournaal en/of andere video’s op Gamer.nl en lees je graag interviews of previews? Vind je dit goed passen bij Gamer.nl, is het een leuke extra of helemaal overbodig?

Wat voor soort content lees je op andere sites die je bij Gamer.nl mist? En biedt Gamer.nl in jouw ogen dingen die je ergens anders niet snel zou lezen?  

Laat je horen in de reacties. Een e-mail sturen kan ook naar feedback@gamer.nl. We zullen deze serieus en snel proberen te beantwoorden. Daarnaast hebben we aanstaande vrijdag om 16:00 nog een Twitter-vragenuur (@GamernL) waar we antwoord zullen geven op vragen over alles wat er maar speelt. Alle vragen die daarin voorbij komen plaatsen we ook nog op maandag door in een artikel met uitgebreidere reacties waar nodig

En wat hierna?

We zullen alle feedback verzamelen en bundelen met onze eigen ideeën en wensen voor de toekomst van Gamer.nl. Op deze manier komen we tot een krachtig nieuw concept waarover we in de nabije toekomst meer over kunnen vertellen. Het is onze ambitie om gedurende het uitstippelen van onze nieuwe koers de bezoekers zoveel mogelijk te betrekken bij het proces en inzichtelijk te maken. Deze intensieve kick-off krijgt dus zeker een vervolg.

Korte agenda:

-       Wo. - 12:00 – Redactiepost: de redactionele formule van Gamer.nl?

-       Do - 17:30 – Terugkoppeling over techniek (aangepast naar donderdag)

-       Do - 17:30 – Terugkoppeling over redactionele formule

-       Vr. - 16:00 – Twitter-vragenuurtje

-       Ma. - 12:00 – Terugkoppeling Twitter-vragenuur