Met vandaag een interview en nieuwsartikel over Xbox moest het natuurlijk weer gebeuren: een enorme botsing tussen voor- en tegenstanders van het apparaat. Wat enkel de laatste tijd me steeds meer begint op te vallen dat bezoekers botweg het licht elkaar niet in de ogen gunnen en de sfeer zoveel mogelijk proberen te vergallen voor elkaar. Meningen en statements zijn dictatoriaal en het begrip 'rede' is underdog.

Het is teleurstellend om te zien dat mensen elkaar (bijna tot op virtueel vechtens toe) proberen te overtuigen van hun mening. En mocht dat niet lukken dan schuwt men er vaak niet voor om alles in de strijd te gooien om het plezier van de ander te ontnemen. Een goede leugen om 'het gelijk' te forceren is heel gewoon geworden.

En wat is het doel? Enkel maar om gelijk te krijgen (wat dankzij ieders halsstarrigheid nooit zal gebeuren) of zo min mogelijk gezichtsverlies op te lopen, wat juist voor enorm puberale reacties zorgt.

Zijn gamers zo onverdraagzaam en is een site als Gamers.nl juist toe aan een ratingsysteem? Moeten onze bezoekers dus toch gewaardeerd worden aan de hand van hun gedrag?