In Guild Wars: Trilogy beginnen spelers op het continent Tyria, waar de koninkrijken van de mens aangevallen worden door de brute Charr. Daarna reizen spelers verder naar het eeuwenoude continent Cantha in Factions, een land dat is vernietigd door politieke strijd en wordt bedreigd door de rusteloze geest van een verrader die al lang dood is. Ten slotte gaan spelers naar het exotisch Elona in de uitbreiding Nightfall, waar spelers moeten strijden tegen een god.

In Guild Wars kunnen spelers alleen op avontuur, of samen met andere spelers. Je kunt de drukke steden in of op missie in de vele kerkers. Ook is het mogelijk om het tegen andere spelers op te nemen. Anders dan bijvoorbeeld de vergelijkbare game World of Warcraft, hoeven spelers voor Guild Wars geen abonnement af te sluiten.

Naast drie exemplaren van Guild Wars: Trilogy kunnen we ook drie exemplaren van de Razer DeathAdder Guild Wars Edition 3G Infrared gamemuis weggeven, ideaal voor het spelen van de game.  Om kans te maken op de game of de muis, moet je het juiste antwoord op de volgende vraag geven:

Noem de drie oprichters van ontwikkelaar ArenaNet.

Let op: kom je uit Belgie of bekijk je deze prijsvraag op een iPhone of iPad en wil je meedoen, stuur dan je antwoord en je volledige adresgegevens naar prijsvraag@gamer.nl met als onderwerp 'Guildwars'. Kijk hier voor de spelvoorwaarden.