Het wordt een mooi jaar voor alle RPG fans, met titels als Dungeon Siege, Neverwinter Nights en Morrowind in het vooruitzicht valt er niets te klagen. Maar zijn we al dat bos-geram niet eens een keertje zat? Irrational Games vond van wel en begon aan een RPG over hun passie, comic books. Gamers.nl kreeg twee exemplaren van een alpha versie van het spel, die we uitvoerig hebben mogen testen. De preview bestaat dan ook uit een mix van commentaar van Jaap en Boy.

In stijl begint het spel met een stripboek achtige intro waarna het menu tevoorschijn komt. Omdat de build die wij hebben mogen testen nog een alpha versie van het spel was moesten we de missies zelf uit een lijst met levels selecteren. Na wat heen en weer geklik werd het level dan toch geladen en werd het tijd om de superman pakken en laserbeamzonnebrillen op te zetten en ons te gaan vergapen aan de game.

Het eerste wat opvalt is dat de game volledig 3D is en er in een resolutie van 1024*768 ook nog eens haarfijn uit ziet. De hoogste resolutie waarin gespeeld kan worden is 1280*1024*32, dus ook voor de up-to-date hardware freaks valt er genoeg te smullen. Er kan naar hartelust ingezoomd worden op de characters, wat gelijk laat zien dat er veel aandacht besteed is aan de kostuums van de dames en heren. Hoewel Irrational de game al voorzien had van een flinke dosis heroes, zal er ook een characters editor komen in de uiteindelijke versie, waardoor iedereen zijn eigen super heroes kan importeren in de game. Deze characters kunnen dan ook nog eens voorzien worden van geheel zelfgemaakte aanvallen, door middel van het instellen van negen verschillende opties kan er geheel naar eigen smaak wapens gecreëerd worden. Dit gaat ook weer gepaard met een eigen systeem, zo kosten betere aanvallen meer power, waardoor er minder van uitgevoerd kunnen worden.

Boy:

Op het gebied van graphics ziet het er allemaal heel fris en comic-achtig uit. De omgevingen zijn simpel gehouden, maar daardoor kun je werkelijk alles vernielen. Dat is zeker een leuke toevoeging aan de game als er straks via de multiplayer online gebattled kan worden. Maar je kunt dingen niet alleen kapot maken, je kunt voorwerpen ook gebruiken als wapen of projectiel. Zo is het mogelijk om lantaarnpalen los te wrikken van de grond en deze te gebruiken als een soort honkbalknuppel en daarmee kwaadwillende vijanden uit te schakelen. Verder is er de optie om voor een statische camera te kiezen of eentje die meedraait met jouw superheld, ieder z'n persoonlijke voorkeur dus. Wat me trouwens wel opviel was dat de graphics die op het scherm getoverd worden door de NetImmerse engine verder helemaal niet doet denken aan bijvoorbeeld Munch's Odyssee wat een andere game is die deze motor gebruikt. Het heeft echt z'n eigen sfeertje en dat is een groot pluspunt.