Omdat de talenten van de Gamer.nl-lezers blijkbaar behoorlijk divers zijn (en dat is nog zacht uitgedrukt), hebben we de twaalf tofste inzendingen bijeen gesprokkeld en die ongeacht de invalshoek of inhoud verdeeld over vier voorrondes. Daar houdt onze inbreng op, want jullie stemmen zelf wie iedere voorronde wint en wie er dus doorgaat naar de felbegeerde finale. In die eindstrijd vechten de vier beste talenten het uit om eeuwige roem, want zoals Henny Huisman dat al ooit zei, kan er maar één de winnaar zijn.

De deelnemers:
 

Deelnemer 1: Lennart Breel en zijn stijlvolle posters

Een vriend van Lennart was bezig zijn eigen LAN-kamer te bouwen zodat hij het op zijn oude PC’s tegen vrienden op kon nemen. Dat inspireerde Lennart een posterserie te maken rondom de meest iconische LAN-games van weleer. Een mooi en simpel verhaal.

Gelukkig is complexiteit ook niet waar de creatie van Lennart het van moet hebben, net als het lannen zelf natuurlijk. Lennart bewijst dat het helemaal niet nodig is om nodeloos complex te zijn. Zijn posters zijn simpel en direct, en juist dat maakt ze zo enorm stijlvol. Want laten we eerlijk zijn: artwork is ook niet altijd alles. Ditmaal dus geen tekeningen van space marines met gigantisch zwaarden of epische veldslagen, maar gewoon ouderwetse eenvoud. Dat zijn nou posters die wij graag in ons kantoor hangen. Chapeau!Deelnemer 2: Dave Verbeek en de geschilderde Mario-muur van zijn broertje

Ken je dat, dat je op een dag besluit drie weken te besteden aan een muurschildering? Wij ook niet, maar volgens Dave was zijn besluit toch echt een willekeurige ingeving. Samen met zijn broertje besloot hij een wand op diens kamer om te toveren tot een befaamd level van een befaamde Italiaanse loodgieter. Niets speciaals? Jawel hoor, want de hele muurschildering is getekend in pixel art-stijl.

Dat houdt dus in dat iedere figuurtje dat op de muur is afgebeeld bestaat uit meerdere pixels, die eerst op een blad en daarna op de muur zijn getekend. Die talloze blokjes van één bij één centimeter zijn daarna zorgvuldig door Dave en zijn broertje ingekleurd. Dat dat een fiks karwei is, valt wel uit de foto’s af te leiden. Maar dan heb je ook wat. Daar zal Dave’s broertje het ongetwijfeld mee eens zijn.

Deelnemer 3: Angelica de Haas en haar Zelda-outfit uit Super Smash Bros. Brawl

Wij… Uhh… Angelica en haar… Tja… Uhh… Ok, even focussen, want Angelica schittert wel heel erg op deze kiekjes. Ze kan dan ook moeiteloos figureren als prinses Zelda, al doet ze dat dan hopelijk niet in Super Smash Bros Brawl. Dat zou natuurlijk zonde zijn van deze prachtige jurk. Een jurk die ze overigens helemaal zelf heeft gemaakt. Puik werk, zeker gezien alle details. Zo is de fascinatie van Link voor Zelda misschien toch nog te verklaren.En dat waren ze voor deze week. Je kunt hieronder je stem uitbrengen of in de comments laten weten wie jouw favoriet is. Dat kan tot volgende week 10 februari, wanneer de volgende voorronde van start gaat.

Wie wint volgens jou de eerste voorronde?