Zynga krijgt vierde nieuwe CEO in drie jaar tijd | Gamer.nl

Zynga krijgt vierde nieuwe CEO in drie jaar tijd | Gamer.nl

Zynga krijgt voor de vierde keer in drie jaar tijd een nieuwe CEO aangewezen. De maker van onder andere Farmville en Mafia Wars heeft aangekondigd voormalig Electronic Arts medewerker Frank Gibeau aan te stellen als hoofd van het bedrijf.

Gibeau was 23 jaar actief bij EA. Zijn laatste functie was vicepresident van de mobiele afdeling bij de ontwikkelaar. De vorige CEO, Mark Pincus, schrijft in een brief naar de medewerkers van Zynga over de kwaliteiten van Gibeau: “Frank heeft een geschiedenis met het ontwikkelen van sterke teams en het verschepen van commercieel succesvolle games. Hij is een ervaren leider met de ervaring om snel de uitdagingen onder ogen te zien die wij wekelijks tegenkomen.”

De functie is eerder bekleed door het voormalig hoofd van Xbox, Don Mattrick. Na twee jaar vertrok hij wegens een gebrek aan succes in de mobiele markt.  Mark Pincus heeft nu twee keer de taak van CEO op zich genomen. Na zijn aftreden gaat hij nog wel een rol spelen in het bestuur van Zynga.

In een uitspraak van de Gibeau vertelt hij te willen investeren in de ondernemende cultuur van het bedrijf. Hiernaast geeft hij aan te streven naar een hoger operationeel niveau.

Frank Gibeau
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou