Far Cry 5 binnen tien minuten uit te spelen door alternatief einde | Gamer.nl

Far Cry 5 binnen tien minuten uit te spelen door alternatief einde | Gamer.nl

Far Cry 5 heeft, net als zijn voorganger, een geheim einde aan het begin van het spel.

Dit bericht bevat spoilers voor Far Cry 4 en Far Cry 5.

In het begin van Far Cry 5 is de speler samen met sheriff Earl Whitehorse van Hope County en een federal marshal, Burke, in een helikopter op weg naar de kerk van Eden's Gate om Joseph Seed, de leider van de cult, te arresteren. Eden's Gate heeft de hele regio met geweld overgenomen en de overheid wil dat daar een einde aan komt.

Eenmaal in de kerk laat de marshal het arrestatiebevel zien en eist hij dat Joseph zich overgeeft. Joseph stuurt zijn mensen weg en biedt zijn handen aan om zich in de boeien te laten staan, maar niet zonder waarschuwing. "God won't let you take me" zegt hij. Dan krijgt de speler de opdracht hem te arresteren.

Het lijkt alsof er geen andere keuze is, maar Far Cry 5 toont dat niets doen ook een optie is. Wanneer de speler wacht en weigert Joseph te arresteren beslist Earl uiteindelijk dat het feestje niet door gaat. Burke protesteert en dreigt iedereen die tegen hem in gaat te arresteren, maar sheriff Whitehorse wijst hem erop dat als ze Joseph in de boeien slaan, ze allemaal doodgeschoten zullen worden. Zo komt het spel ten einde.

Far Cry 4 heeft een vergelijkbaar alternatief einde. Als antagonist Pagan Min aan de speler vraagt op hem te wachten is het eigenlijk de bedoeling te vertrekken, maar als men besluit te blijven komt Pagan na een kwartiertje terug. Vervolgens krijgen spelers een andere uitkomst van het verhaal te zien.

Ook is er een mi ie in Far Cry 5 die verwijst naar Donald Trumps beruchte 'pee tape'.

In de mi ie 'Patriot Act' wordt de speler aangesproken door een man die claimt dat hij een agent is van de overheid, gestuurd door de president om een tape uit de handen van Joseph Seed te halen. Op de tape staat informatie die de president in een slecht daglicht zet. Tijdens de mi ie wordt er veel verwezen naar het doen van een "korte boodschap". Tevens is de code om aan te geven dat de bunker niet meer veilig is "the bed has been wet".

Far Cry 5 is vanaf 27 maart beschikbaar voor PS4, Xbox One en pc.

Lees ook onze review van Far Cry 5

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou