Over welke games er vanaf lancering beschikbaar zijn, is Sony Ericsson vooralsnog onduidelijk. Wel is bekend dat onder andere Assassin's Creed, Guitar Hero, Battlefield, Dead Space, Dungeon Defenders, De Sims en Fifa 10 hun weg zullen vinden naar de gametelefoon. Bovendien zegt Sony dat het apparaat geleverd wordt met een "legendarisch PlayStation-game". Welke game dat is, is nog onbekend.

De Xperia Play komt in maart eerst uit in de Verenigde Staten. Verschillende aanbieders van mobiele telefonie in het Verengd Koninkrijk zeggen het apparaat te verwachten in april. Op de website van Sony Ericsson staat dat een Nederlandse release binnen drie maanden wordt verwacht.

Batterijduur

Sony Ericsson heeft de volledige specificaties van Xperia Play onthuld. Zo meldt de fabrikant dat het mogelijk is om er 5 uur en 35 minuten mee te gamen, zonder de telefoon te hoeven opladen. Beltijd komt neer op 8 uur en 25 minuten aaneengesloten en de Xperia Play kan 425 uur standby staan voordat de accu leeg is.

De smartphone draait op een 1 gigahertz Snapdragon-processor die spellen op 60 frames per seconde kan afspelen. Voor het opslaan van de games vertrouwt de Xperia Play op de meegeleverde microSD-kaart van 8 gigabyte. Deze is te vervangen voor een kaart met maximaal 32 gigabyte aan geheugen.