Xperia Play lanceert met vijftig games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Over welke games er vanaf lancering beschikbaar zijn, is Sony Eric on vooralsnog onduidelijk. Wel is bekend dat onder andere A a in's Creed, Guitar Hero, Battlefield, Dead Space, Dungeon Defenders, De Sims en Fifa 10 hun weg zullen vinden naar de gametelefoon. Bovendien zegt Sony dat het apparaat geleverd wordt met een "legendarisch PlayStation-game". Welke game dat is, is nog onbekend.

De Xperia Play komt in maart eerst uit in de Verenigde Staten. Verschillende aanbieders van mobiele telefonie in het Verengd Koninkrijk zeggen het apparaat te verwachten in april. Op de website van Sony Eric on staat dat een Nederlandse release binnen drie maanden wordt verwacht.

Batterijduur

Sony Eric on heeft de volledige specificaties van Xperia Play onthuld. Zo meldt de fabrikant dat het mogelijk is om er 5 uur en 35 minuten mee te gamen, zonder de telefoon te hoeven opladen. Beltijd komt neer op 8 uur en 25 minuten aaneengesloten en de Xperia Play kan 425 uur standby staan voordat de accu leeg is.

De smartphone draait op een 1 gigahertz Snapdragon-proce or die spellen op 60 frames per seconde kan afspelen. Voor het opslaan van de games vertrouwt de Xperia Play op de meegeleverde microSD-kaart van 8 gigabyte. Deze is te vervangen voor een kaart met maximaal 32 gigabyte aan geheugen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou