Xenoblade-componist neemt in april nieuwe muziek op

Xenoblade-componist neemt in april nieuwe muziek op

Yasunori Mitsuda, de componist van diverse Xenoblade Chronicles-games, gaat in april nieuwe muziek opnemen voor een nog onaangekondigd project.

Dat laat hij weten via zijn online dagboek. "We hebben een grootschalige opnamesessie in april en de muziekpartituren liggen verspreid door de studio. Het is een tijd geleden dat we met een band bestaande uit drie personen hebben opgenomen, dus de hoeveelheid instrumenten is behoorlijk groot."

Het is mogelijk dat Mitsuda muziek gaat opnemen voor een nieuwe game van Xenoblade Chronicles-ontwikkelaar Monolith Soft. De studio, dat inmiddels onderdeel is van Nintendo, schijnt al geruime tijd aan een nieuwe game te werken. Eerder deelde het al artwork van deze nog onaangekondigde titel. 

Monolith helpt Nintendo zo nu en dan ook met het ontwerpen van spelwerelden. Zo stond de studio Nintendo bij tijdens de ontwikkeling van The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Naast de Xenoblade-games heeft Mitsuda ook muziek gemaakt voor uiteenlopende spellen als Soul Sacrifice, Bomberman 64: The Second Attack, Mario Party, Another Eden en Valkyria Revolution. Mitsuda werkt ook aan het in 2022 uit te komen Sea of Stars van The Messenger-ontwikkelaar Sabotage Studio - het kan ook om muziek voor die game gaan.

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Waarschijnlijk iets van Frans Bauer

0
test

Neem eigenlijk aan dat dit niet om Nintendo gaat...die geven daar niet zo snel toestemming voor. Alhoewel hij niet echt specifiek iets benoemt maar toch.

0

Aanbevolen voor jou