XCom-shooter hernoemd naar The Bureau: Xcom Declassified | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Onlangs verdwenen merknamen van Xcom, terwijl er juist merknamen omtrent The Bureau werden aangevraagd. The Bureau wordt een third-person shooter singleplayergame die zich afspeelt in 1962 gedurende de Koude Oorlog. “Het gaat echt om de begindagen van Xcom en de eerste momenten van de alieninvasie”, geeft Aly a Finley, vice-president van development bij 2K Marin, aan. “Je speelt met Agent William Carter en moet de invasie voorkomen, maar tegelijkertijd de dreiging stil proberen te houden, zodat de bevolking niet in paniek raakt.”

Anders dan in de strategiegame Xcom: Enemy Unknown vlieg je niet de hele wereld over om de invasie te voorkomen, maar blijf je uitsluitend in Amerika. Ook volgt de speler vooraf vastgestelde levels die overeenkomen met het verhaal. Tijdens mi ies kunnen spelers verschillende agenten met elk hun eigen krachten meenemen en op het strijdveld tactisch positioneren. In totaal zijn er vier kla en zoals een sluipschutter of een medisch expert.

Stijl

Qua stijl moet gedacht worden aan een typische jaren '60-sfeer, met agenten in pak met nette hoeden en een stropdas. “Dat betekent ook dat je wapens uit die tijd terug zult zien, maar met een twist. De futuristische technologie die de aliens met zich meebrengen zul je nog steeds kunnen gebruiken en toepa en op je wapentuig”, aldus Nico Bihary, producer van de game.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou