Xbox-topman Phil Spencer onder de indruk van The Last of Us-serie

Xbox-topman Phil Spencer onder de indruk van The Last of Us-serie

Phil Spencer, de baas van de Xbox-divisie van Microsoft, heeft zich positief uitgelaten over de HBO-serie The Last of Us, dat gebaseerd is op een PlayStation-franchise.

In een interview met IGN - waarin hij ook toegaf dat de Xbox-line-up vorig jaar niet toereikend was - werd naar zijn mening gevraagd over de televisieserie. "Het is fantastisch. Ze hebben geweldig werk verricht met het verfilmen van een fantastische game voor televisie. Een pluim aan iedereen die er aan gewerkt heeft."

Hij vervolgt: "De fundering bestaat natuurlijk uit het werk dat Naughty Dog in de franchise heeft gestoken. En het feit dat Neil (Druckmann, de schrijver en regisseur van de games) een rol heeft gespeeld in het maken van de games en zijn creatieve talenten naar het televisiemedium brengt is geweldig. Ik vind het geweldig voor hem en voor het team."

IGN vroeg vervolgens of Spencer hoopt dat het tweede seizoen van de televisieserie gebaseerd op Halo - dat wisselend tot negatief werd ontvangen door critici en kijkers - op een vergelijkbaar niveau kan komen.

"Ik wil het beste voor alles waar we aan werken en dat geldt ook voor de Halo-televisieserie. Ik denk dat er verschillen zijn. Moeten we allemaal proberen datzelfde niveau te halen? Natuurlijk. Maar dat kan ik ook van games zeggen. Elke keer dat ik een geweldige game van iemand anders speel, inspireert mij dat om het beste werk mogelijk te leveren. (...) We worden altijd geïnspireerd door het werk om ons heen."

Afgelopen vrijdag werd aangekondigd dat The Last of Us is verlengd voor een tweede seizoen door HBO. Aankomende nacht verschijnt op HBO Max de derde aflevering van het eerste seizoen. Dat seizoen bestaat in totaal uit negen afleveringen.

The Last of Us: Part 1

The Last of Us: Part 1 kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Neil en hbo dan heb je goud in handen, Phil had je halo aan hbo gegeven was het ook veel. Beter dan wat showtime heeft neergezet.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola ik ook maar toch heeft HBO zoveel ervaring, kennis en goede workflow voor het maken van series dat het ongetwijfeld een positieve impact gemaakt zou hebben.

0

Aanbevolen voor jou